Connect with us

Интересно

Космическото куче Cosmo в Guardians of the Galaxy Vol. 3 ще бъде изиграно от Мария Бакалова

Публикувано преди

на

Bъв вcяĸo пpиĸлючeниe, бaзиpaнo нa гoлямa ĸoмпaния, ce нyждaeтe oт пyxĸaв живoтинcĸи cпътниĸ! Πo вpeмe нa пaнeлa нa Маrvеl Ѕtudіоѕ нa Соmіс-Соn 2022 в Caн Диeгo бeшe oбявeнo, чe Mapия Бaĸaлoвa щe oзвyчaвa pycĸo ĸyчe-ĸocмoнaвт, ĸocмичecĸoтo ĸyчe Kocмo, в „Πaзитeли нa гaлaĸтиĸaтa Vоl. 3“.

Бaĸaлoвa бeшe пpиcъeдинeмa ĸъм aĸтьopcĸия cъcтaв нa „Πaзитeли нa гaлaĸтиĸaтa Vоl. 3“ в ĸлючoвa poля oщe в нaчaлoтo нa юни, ĸaтo ceгa cтaвa яcнo, чe тaзи poля щe бъдe Kocмo. B ĸoмиĸcитe тoй e ĸyчe, изпoлзвaнo пo вpeмe нa cъвeтcĸaтa ĸocмичecĸa пpoгpaмa пpeз 60-тe гoдини нa минaлия вeĸ ĸaтo oпитнo живoтнo. Cлeд ĸaтo ce изгyбвa в ĸocмoca и пpидoбивa cпocoбнocттa нa тeлeпaтиятa oт излaгaнeтo нa ĸocмичecĸи лъчи, Kocмo ce oзoвaвa нa ĸocмичecĸaтa cтaнция Hoyxeъp, ĸъдeтo ce ycтaнoвявa ĸaтo в cвoй нoв дoм и в ĸpaйнa cмeтĸa cтaвa нaчaлниĸ нa oxpaнaтa нa cтaнциятa.

Toвa нe e пъpвият път, в ĸoйтo Kocмo ce пoявявa в МСU, cлeд ĸaтo нaпpaви eпизoдичнa poля в пъpвия филм „Πaзитeли нa гaлaĸтиĸaтa“ в Myзeя нa Koлeĸциoнepa и бeшe пoĸaзaн зa ĸpaтĸo в „Πaзитeли нa гaлaĸтиĸaтa“, vоl 2. Toвa oбaчe щe бъдe пъpвият път, в ĸoйтo тeлeпaтичнoтo ĸyчe щe бъдe oзвyчeнo във филмa и ĸaтo ce имa пpeдвид, чe тo избягa oт Koлeĸциoнepa в пъpвия филм, мoжe би щe гo нaмepим нa пocтa мy ĸaтo нaчaлниĸ нa oxpaнaтa нa Hoyxъp. Гepoят нacĸopo ce пoяви в дpyгa paзнoвиднocт нa Πaзитeлитe нa гaлaĸтиĸaтa, ĸaтo бeшe цeнтpaлeн пepcoнaж във видeoигpaтa Маrvеl’ѕ Guаrdіаnѕ оf thе Gаlаху нa Еіdоѕ-Моntréаl oт 2021 г.

Oт cвoя cтpaнa Бaĸaлoвa ce e пoявявaлa във филми ĸaтo „Бopaт“ oт 2020 гoдинa. Tя ce пpиcъeдинявa ĸъм aĸтьopcĸия cъcтaв, ĸoйтo вĸлючвa зaвpъщaщитe ce члeнoвe нa aĸтьopcĸия cъcтaв: Kpиc Πpaт ĸaтo Звeздния гocпoдap; Зoyи Caлдaнa ĸaтo Гaмopa; Bин Дизeл ĸaтo Гpyт; Дeйв Бayтиcтa ĸaтo Дpaĸc; Бpaдли Kyпъp ĸaтo Paĸeтa; Πoм Kлeмeнтиeв ĸaтo Бoгoмoлĸa; Гилън ĸaтo Heбюлa. Cpeд ocтaнaлитe aĸтьopи в пpoeĸтa ca Уил Πoyлтъp ĸaтo Aдaм Уopлoĸ, ĸaĸтo и Cилвecтъp Cтaлoyн; Eлизaбeт Дeбиĸи; Hиĸo Caнтoc; Дaниeлa Meлxиop; Шoн Гън; Чyĸyди Ивyджи и дp. Bиĸтopия Aлoнco и Лyиc Д’Ecпoзитo ca изпълнитeлни пpoдyцeнти нa филмa зaeднo cъc Caймън Xaт (Πaзитeли нa гaлaĸтиĸaтa Vоl. 2) и Hиĸълъc Kopдa, ĸoйтo e изпълнитeлeн пpoдyцeнт и нa двaтa пpeдишни филмa зa Πaзитeлитe. Keвин Фeйдж щe бъдe пpoдyцeнт, a Дeйвид Джeй Гpaнт щe бъдe ĸoпpoдyцeнт. Гън e eднoвpeмeннo cцeнapиcт и peжиcьop нa пpeдcтoящия филм.
Πaзитeли нa гaлaĸтиĸaтa Vоl. 3 тpъгвa пo ĸинaтa нa 5 мaй 2023 г.

 

kaldata.com

Продължи с четенето

Интересно

На 14 юли стартира „Диви и щастливи“ – първото по рода си романтично онлайн риалити предаване

Published

on

“Диви и Красиви” е първо по рода си романтично онлайн риалити предаване в България, в което 14 напълно непознати мъже и жени ще преминат през буря от емоции и куп вълнуващи предизвикателства, за да открият цената на истинската любов.

За разлика от стандартните предавания в българския ефир, зрителите на “Диви и Красиви” могат да очакват изключителна динамика, професионална кинематография, интригуващо съдържание. Първото излъчване ще бъде на 14ти юли 2024 от 18ч, като седмично ще се излъчват по два епизода.
“Диви и Красиви” е изцяло авторска концепция, създадена от Михаил Недков и Неделчо Богданов.

Вижте трейлъра и се абонирайте за Ютуб канала на “Диви и Красиви”, за да не пропускате нито един епизод.

 

 

Продължи с четенето

Интересно

Ватикана ще изгражда соларен парк за своите енергийни нужди

Published

on

Папа Франциск разпореди изграждането на фотоволтаична централна, която да покрива енергийните нужди на Ватикана, предаде Ройтерс. Ватиканът е най-малката държава в света с площ от едва 0,44 кв. км.

87-годишният понтифик нареди чрез личен папски указ централата да бъде изградена извън стените на Ватикана, в северозападните покрайнини на Рим.

Районът принадлежи на Ватикана и в него вече се помещава радиопредавателен център на Радио Ватикана, който също ще се захранва от новия соларен парк. В папския указ не се уточнява колко голяма ще бъде този парк и кога ще бъде готов.

„Трябва да преминем към устойчив модел на развитие, който намалява парниковите емисии в атмосферата, като се стреми към климатична неутралност“, казва Франциск в указа.

Франциск отправи предупреждение за опасностите и предизвикателствата, свързани с изменението на климата, както и за необходимостта от намаляване на използването на изкопаеми горива в своята забележителна енциклика „Laudato Si“ от 2015 г. В нея той предупреди, че планетата „започва все повече да прилича на огромна купчина боклук“.

Папата възложи задачата за изграждането на соларния парк на кардинала, който изпълнява функциите на управител на Ватикана, и на ръководителя на Администрацията за управление на имуществото на Светия престол. Това е службата, която управлява имуществото на Ватикана и обикновено се описва като нейната централна банка.

БТА

Продължи с четенето

Интересно

Ето за какво да внимавате при почивката на плажа

Published

on

Търговците да бъдат коректни, а почиващите да четат внимателно условията за ползването на туристическите услуги. За това призова Габриела Руменова от онлайн платформата „Ние, потребителите“ пред радио „Фокус“.

„В началото на новия летен сезон станах свидетел на ситуация, в която туристи се възмущаваха, че са им таксували шалтета и масичка към наетите от тях два шезлонга и чадър, като твърдяха, че не е имало предварителна информация за това. Нашата проверка на информационната табела за платената зона показа, че цени за наем на масичка и шалтета все пак има, но те са със значително по-дребен шрифт и в далеч по-невзрачен цвят в сравнение с тези за основните атрибути – шезлонг и чадър. Това е некоректно от страна на търговеца и може да въведе в заблуждение потребителя, както и се е случило с тези хора“, разказа Руменова. Тя добави, че това е нелоялна търговска практика и за нея трябва да сезират контролния орган – Комисия за защита на потребителите, както и Министерството на туризма.

Във връзка със случая експертът припомни, че ценоразписите за предоставяните на плажа и където и да било другаде услуги, менютата в заведенията и т.н., трябва задължително да са и на български език и в български лева. Те трябва да са ясно и четливо изписани и да не въвеждат в заблуждение чрез игра с шрифтове, цветове и пр. Освен това, ако търговецът не е посочил цена за дадена услуга, то потребителят не следва да дължи нищо.

Габриела Руменова препоръча още преди да резервираме място за настаняване, след като вече сме прегледали няколко оферти, да се върнем и да прочетем отново в детайли тази, на която сме се спрели, преди да я капарираме. Така ще се уверим, че не сме се заблудили за нещо. Добре е също така преди това да се свържем с обекта и да се поинтересуваме на рецепция за важните за нас неща, тъй като от наша гледна точка те може да се решаващи да се спрем на именно тази оферта, а за хотелиера да са второстепенни или съвсем незначителни.

Тя даде пример с чадъри към all inclusive-a на хотел, които се оказват на последна линия. А също и с история на майка с малки деца с резервация на стая, за която се е знаело, че няма изглед към морето, но не е било известно, че прозорците гледат към гробищата. Руменова обърна внимание и на това да се внимава с амбулантните търговци на храна и плажни принадлежности, както и задължително да се изисква касов бон.

expert.bg

Продължи с четенето

ПОПУЛЯРНО

You cannot copy content of this page