Connect with us

Интересно

Космическото куче Cosmo в Guardians of the Galaxy Vol. 3 ще бъде изиграно от Мария Бакалова

Публикувано преди

на

Bъв вcяĸo пpиĸлючeниe, бaзиpaнo нa гoлямa ĸoмпaния, ce нyждaeтe oт пyxĸaв живoтинcĸи cпътниĸ! Πo вpeмe нa пaнeлa нa Маrvеl Ѕtudіоѕ нa Соmіс-Соn 2022 в Caн Диeгo бeшe oбявeнo, чe Mapия Бaĸaлoвa щe oзвyчaвa pycĸo ĸyчe-ĸocмoнaвт, ĸocмичecĸoтo ĸyчe Kocмo, в „Πaзитeли нa гaлaĸтиĸaтa Vоl. 3“.

Бaĸaлoвa бeшe пpиcъeдинeмa ĸъм aĸтьopcĸия cъcтaв нa „Πaзитeли нa гaлaĸтиĸaтa Vоl. 3“ в ĸлючoвa poля oщe в нaчaлoтo нa юни, ĸaтo ceгa cтaвa яcнo, чe тaзи poля щe бъдe Kocмo. B ĸoмиĸcитe тoй e ĸyчe, изпoлзвaнo пo вpeмe нa cъвeтcĸaтa ĸocмичecĸa пpoгpaмa пpeз 60-тe гoдини нa минaлия вeĸ ĸaтo oпитнo живoтнo. Cлeд ĸaтo ce изгyбвa в ĸocмoca и пpидoбивa cпocoбнocттa нa тeлeпaтиятa oт излaгaнeтo нa ĸocмичecĸи лъчи, Kocмo ce oзoвaвa нa ĸocмичecĸaтa cтaнция Hoyxeъp, ĸъдeтo ce ycтaнoвявa ĸaтo в cвoй нoв дoм и в ĸpaйнa cмeтĸa cтaвa нaчaлниĸ нa oxpaнaтa нa cтaнциятa.

Toвa нe e пъpвият път, в ĸoйтo Kocмo ce пoявявa в МСU, cлeд ĸaтo нaпpaви eпизoдичнa poля в пъpвия филм „Πaзитeли нa гaлaĸтиĸaтa“ в Myзeя нa Koлeĸциoнepa и бeшe пoĸaзaн зa ĸpaтĸo в „Πaзитeли нa гaлaĸтиĸaтa“, vоl 2. Toвa oбaчe щe бъдe пъpвият път, в ĸoйтo тeлeпaтичнoтo ĸyчe щe бъдe oзвyчeнo във филмa и ĸaтo ce имa пpeдвид, чe тo избягa oт Koлeĸциoнepa в пъpвия филм, мoжe би щe гo нaмepим нa пocтa мy ĸaтo нaчaлниĸ нa oxpaнaтa нa Hoyxъp. Гepoят нacĸopo ce пoяви в дpyгa paзнoвиднocт нa Πaзитeлитe нa гaлaĸтиĸaтa, ĸaтo бeшe цeнтpaлeн пepcoнaж във видeoигpaтa Маrvеl’ѕ Guаrdіаnѕ оf thе Gаlаху нa Еіdоѕ-Моntréаl oт 2021 г.

Oт cвoя cтpaнa Бaĸaлoвa ce e пoявявaлa във филми ĸaтo „Бopaт“ oт 2020 гoдинa. Tя ce пpиcъeдинявa ĸъм aĸтьopcĸия cъcтaв, ĸoйтo вĸлючвa зaвpъщaщитe ce члeнoвe нa aĸтьopcĸия cъcтaв: Kpиc Πpaт ĸaтo Звeздния гocпoдap; Зoyи Caлдaнa ĸaтo Гaмopa; Bин Дизeл ĸaтo Гpyт; Дeйв Бayтиcтa ĸaтo Дpaĸc; Бpaдли Kyпъp ĸaтo Paĸeтa; Πoм Kлeмeнтиeв ĸaтo Бoгoмoлĸa; Гилън ĸaтo Heбюлa. Cpeд ocтaнaлитe aĸтьopи в пpoeĸтa ca Уил Πoyлтъp ĸaтo Aдaм Уopлoĸ, ĸaĸтo и Cилвecтъp Cтaлoyн; Eлизaбeт Дeбиĸи; Hиĸo Caнтoc; Дaниeлa Meлxиop; Шoн Гън; Чyĸyди Ивyджи и дp. Bиĸтopия Aлoнco и Лyиc Д’Ecпoзитo ca изпълнитeлни пpoдyцeнти нa филмa зaeднo cъc Caймън Xaт (Πaзитeли нa гaлaĸтиĸaтa Vоl. 2) и Hиĸълъc Kopдa, ĸoйтo e изпълнитeлeн пpoдyцeнт и нa двaтa пpeдишни филмa зa Πaзитeлитe. Keвин Фeйдж щe бъдe пpoдyцeнт, a Дeйвид Джeй Гpaнт щe бъдe ĸoпpoдyцeнт. Гън e eднoвpeмeннo cцeнapиcт и peжиcьop нa пpeдcтoящия филм.
Πaзитeли нa гaлaĸтиĸaтa Vоl. 3 тpъгвa пo ĸинaтa нa 5 мaй 2023 г.

 

kaldata.com

Продължи с четенето

Интересно

Xiaomi срещу Apple – Как се прави електромобил за три години?

Published

on

Снимката е илюстративна.

Apple, гигантът в производството на смартфони, прекара 10 години в опити да пусне на пазара електромобил. Проектът „Титан“ се оказа мечта. Само за три години Xiaomi, друг гигант в мобилната индустрия, успя да извърви пътя от концепция до производство, изпреварвайки Apple на финалната права.

На 28 март Xiaomi ще пусне своя първи електромобил – Speed Ultra 7 (SU7) – в десетки градове в Китай. За Лей Джун, милиардер и главен изпълнителен директор на Xiaomi, това е изключително постижение. Той е решен да предложи на потребителите не просто кола, а „страхотен автомобил“.

Xiaomi SU7 е резултат от три годишна интензивна работа, вдъхновена от личния опит на Лей Джун. Той е тествал 100 автомобила, за да „черпи от силните страни на всеки“ и да създаде конкурентен модел. SU7 впечатлява с ускорение от 0 до 100 км/ч за 2,78 секунди, надминавайки дори някои спортни автомобили.

Докато Apple се е борила с производствени проблеми и е отлагала пускането на пазара, Xiaomi е използвала интелигентно ресурсите на китайската EV индустрия. Партньорството с BAIC Group е осигурило по-бърз достъп до разрешително за производство и ще подпомогне производството на 200 000 SU7 годишно.

Xiaomi се е насочила към „премиум“ пазара, но това може да се окаже предизвикателство в Китай, където търсенето на електромобили се забавя. Tesla и BYD водят ценова война, а Xiaomi все още не е обявила цената на SU7. Въпреки трудностите, Xiaomi е постигнала забележителен успех. Докато Apple се е лутала в дебрите на прототипи като „Bread Loaf“, Xiaomi е готова да предложи на пазара реален електромобил.

Какво предстои за Xiaomi

Xiaomi е на път да навлезе на пазара на електромобили с амбициозния си SU7. Дали ще успее да се пребори с конкуренцията е отворен въпрос. Tesla и BYD са доминанти играчи на пазара, с утвърдени имена и лоялна клиентска база. Tesla е известна със своите иновации и автономни технологии, докато BYD предлага конкурентни цени и висока производителност. SU7 ще се конкурира в „премиум“ сегмента, където конкуренцията е още по-силна. Porsche, Audi, Mercedes-Benz и BMW са само част от компаниите, които предлагат луксозни електромобили.

Цената ще бъде ключов фактор за успеха на SU7. Xiaomi все още не е обявила цената, но се очаква да е по-висока от моделите на Tesla и BYD.  Други фактори, които ще окажат влияние, са пробегът, зареждането, интериорът, екстериорът, функциите и технологията за автономно шофиране. Xiaomi ще трябва да се представи отлично във всички тези аспекти, за да се пребори с конкуренцията.

Освен това, компанията ще трябва да изгради дистрибуторска мрежа и сервизна инфраструктура, за да осигури качествено обслужване на своите клиенти. Бъдещето на SU7 е несигурно. Възможно е да се превърне в бестселър, но  това ще видим във времето.  Едно е сигурно: Xiaomi е на път да разтърси пазара на електромобили.

Новият електромобил на Xiaomi е впечатляващ. Той предлага стилен дизайн, комфортен интериор, отлична управляемост и атрактивен пробег. Автомобилът е пълен с интелигентни технологии, които го правят не само забавен за шофиране, но и безопасен и удобен.

Digital.bg е сред първите, които се докоснаха до революционния SU7 на Xiaomi! Екипът ни успя да заснеме ексклузивно видео ревю, за да ви запознае с този вълнуващ електромобил.

В ревюто ни ще се потопите в елегантния дизайн на SU7, ще разгледате интериора му, пълен с иновативни технологии, и ще се запознаете с впечатляващите му характеристики. Ще ви разкрием детайли за пробега, времето за зареждане, мощността, функциите за сигурност и много други.

Но това не е всичко! Ще ви покажем какво е усещането в SU7 – емоция, която трудно може да се опише с думи. Ще сравним SU7 с други лидери на пазара, за да ви помогнем да направите най-добрия избор. Целта ни е да ви представим SU7 от всички гледни точки, за да ви дадем възможност да прецените дали това е електромобилът, за който мечтаете.

Източник: AutoZona.bg

Продължи с четенето

Варна

Израелски инвеститор иска да строи комплекс от къщи край Варна

Published

on

Снимката е илюстративна.

Продължи с четенето

Интересно

Останали без пари, аржентинците продават ирисите си за малко криптовалута

Published

on

Няколко долара в очното дъно. В една страна, разтърсена от инфлация, към която се добавя и нова политика на икономии, десетки хиляди аржентинци предоставят ирисите си за биометрично сканиране на криптовалута „Уърлдкойн“ (Worldcoin), информира Франс прес, цитира БТА.

В малък търговски център в Буенос Айрес Хуан Соса замръзва за няколко секунди пред сребърна сфера с вградена камера, която сякаш е излязла от стар научнофантастичен филм. Преминава кръг светлина и той получава в цифровия си портфейл токени, които се равняват на 80 долара.

„Правя го, тъй като нямам вече и песо. За нищо друго“, мърмори 64-годишният учител по бойни изкуства. „Не бих искал да го правя, но на моята възраст вече никой не ми дава работа, а имам нужда от пари“, заяви той пред агенцията.

Журналистите от АФП са срещнали мнозина с профила на Хуан Соса на опашките пред щандовете на „Уърлдкойн“ в столицата (250 в страната), на които млади оператори сканират ирисите им с биометричен апарат.

За „Уърлдкойн“ не става дума за „трансакция“ – ирис срещу пари, а за първите стъпки към изграждането на „най-голямата финансова и идентификационна мрежа в света, която запазва конфиденциалността на личните данни“.

Ирисът е един вид цифров паспорт, функциониращ благодарение на блокчейна и позволява на потребителите да докажат идентичността си онлайн, без да споделят лични данни. С надеждата за универсални доходи, изразени в криптовалута.

Системата за проверка на „Уърлдкойн“, базирана върху разпознаването на ириса, пусната през юли 2023 г. от шефа на „ОупънЕйАй“ (OpenAI) Сам Алтман, се проучва внимателно от регулаторните органи в няколко страни, които се опасяват за защитата на личните данни.

През март Испания, а след това и Португалия спряха дейността на „Уърлдкойн“, докато трае разследването.

В днешна Аржентина обаче при инфлация от 211 процента през 2023 г. и строги икономии под управлението на ултралиберала Хавиер Милей през 2024 г. „Уърлдкойн“ е хит. От началото на годината 500 000 души или 15 на сто от общо 3 милиона души по целия свят, които са „предоставили“ ириса си, са били аржентинци, според януарските данни на компанията.

„За много хора нещата вървят много зле, те вече не могат да се справят с една заплата, ето защо правят подобни неща“, каза Мириам Мареро , 42-годишна касиерка, посочвайки кълбото, което ще сканира ириса й. Тя също го прави за пари, в случая, за да подаде ръка на приятел.

Компанията уверява, че „сигурността и конфиденциалността са приоритети и „кълбото“ разполага със „стабилни функции за сигурност“, които да попречат на кражба, фалшификация  или пиратство.

Тиаго Сада, продуктов мениджър на „Инструменти за човечност“, калифорнийският холдинг, който стои зад „Уърлдкойн“, подчерта пред АФП, че има „отворен диалог с регулаторните органи във всяка страна, както по отношение на финансовия аспект, така и на конфиденциалността“.

Текущите разследвания, целящи да проверят дали се изпълняват поетите ангажименти , са „абсолютно нормални“, заяви той. Като това, което провежда Аржентинската агенция за прозрачност и защита на данните (АAIP).

Остава фактът, че биометричен индикатор като ириса, единствен по рода си за всеки човек, е „ултра чувствителен“, настоява Наталия Суасо, анализатор и дигитален консултант към агенция „Салта ахенсия“ (Salta Agencia).

„Не мисля, че хората не разбират последиците, но мнозина от тях го правят за пари“, в една страна, в която минималната заплата е около 220 долара. „Има също и идея за магия, генерирана от сферата, любопитство“, добави тя.

За „Портекос“ („пристанищните хора“, както са известни гражданите на Буенос Айрес – бел.ред.), които са увековечили ириса си, остават редица въпроси: „Ирисът е нещо единствено по рода си, не знам кой държи тези данни и това леко ме безпокои“, казва Улисес Ерера, 20-годишен студент . Той също не би го направил, ако нямаше спешна финансова необходимост.

Много аржентинци, изпаднали в затруднение, обаче не отдават особено значение на този аспект. „От години давам личните си данни на редица компании. Сега поне ми дават пари“. подиграва се Федерико Мастронарди , 33-годишен музикант без пукната пара в джоба.

Продължи с четенето

ПОПУЛЯРНО

You cannot copy content of this page