Контрасти в Деня на Съединението

0
70
 Вчера бе избран денят Стара Загора да покаже гордост, че след ремонт на култовата за града Лятна сцена може да посрещне Примата на българската естрада да изнесе специален по случай Съединението концерт.
Рано, далеч преди празничното събитие репортери от местни и централни медии се позиционират над високата част на зрителските места. Камери и микрофони са в пълна готовност.
По прясно асфалтираното нагорнище към старозагорския атракцион вече се забелязва да пълзи и пухти делегация, водена от кмета, от замесени в събитието градски служители и от нарочно събрани представители на местна партийна организация.
Сред идващата тълпа особено се откроява един от тях – накуцващ позастарял велможа, с ръка в левия джеб, свъсени лицеви черти, до който въодушевено подскача и ръкомаха младият заралийски градоначалник.
По същото време на няколко десетки километра, под склоновете на Средна гора село Богдан бере душа. Но богданци не са сами – при тях са доброволчески отряди от цялата страна. Сред помагачите в повсеместната лепкава кал едва разпознаваме млади мъже, в гумени ботуши и с лопати в ръце. По лицата улавяме тревога, примесена с грижа и надежда. Занесли са вода – тя засега е най-необходима на местните хора. Тук, сред калната стихия не се виждат организирани репортери с камери и микрофони…
Тук няма да пее Примата, но тук от няколко дни е Денят на Съединението! Тук кипи задружен труд, взаимопомощ, съчувствие, единение и надежда, че ще дойдат по-добри дни за всички нас.
Миро Тенев, Фейсбук

Comments are closed.

You cannot copy content of this page