Connect with us

Новини

Кой са новите лица в ръководството на Държавен фонд „Земеделие“?

Публикувано преди

на

С решение на Управителния съвет на Държавен фонд “Земеделие” от 19 август 2022г ръководството на Фонда бе подновено. Освен изпълнителния директор – Георги Тахов, който наследи Николай Каварджиклиев, още трима души бяха назначени на ръководни позиции  – Владислава Казакова, Димитър Горов, Ива Иванова.

По-долу можете да се запознаете с професионалните им биографии и ресорите, които поемат.

Владислава Казакова – заместник изпълнителен директор с ресори „Директни плащания на площ“ и „Информационни технологии“

Владислава Казакова е родена през 1975 г. Бакалавър е по педагогика на икономическите дисциплини. Притежава магистърска степен по икономика от Икономически университет – Варна. Работила е в частния сектор. От 2006 г. работи в Държавен фонд „Земеделие“ ОД Пловдив на различни позиции. Владее английски и руски език.
Димитър Горов – заместник изпълнителен директор с ресори „Селскостопански пазарни механизми“ и „Инвестиционни схеми за подпомагане

Димитър Горов е роден през 1971 г. в Ловеч. Икономист. Бакалавър е по „Счетоводство и контрол“ от Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ – Свищов. Има магистърска степен по „Икономика на публичната сфера“ от Югозападен университет „Неофит Рилски“.

През 1992 г. започва работа в общинската администрация в Ловеч, като повече от 10 години работи там на различни позиции. От 2003 г. до 2009 г. е директор на „Информационно обслужване“ АД в Ловеч. Бил е общински съветник в Ловеч. Горов е депутат в 41-то, 42-ро и 43-то Народно събрание.

Владее руски език. Женен с две деца.

Ива Иванова – заместник изпълнителен директор с ресори Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 (ПРСР) и Програма за морско дело и рибарство (ПМДР) 2014-2020

Ива Иванова е родена през 1986 г. Има бакалавърска степен по Икономика от Икономически университет – Варна. Притежава две магистратури – „Международен бизнес“ от Икономически университет – Варна и „Право на Европейския съюз“ – съвместна инициатива между Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и Университета в Нанси (Франция). Владее английски и руски език.

До 2009 г. Иванова е работила в банковия сектор. От 2010 г. до момента заема различни длъжности в Централно управление на Държавен Фонд „Земеделие“ – главен експерт, началник отдел и директор дирекция „Договориране по прилагане на мерки за развитие на селските райони”.
Единственият, който остана от предишното ръководство е Георги Динев. Той остава със същите ресори –  „Технически инспекторат“ и „Краткосрочни схеми за подпомагане“.

Георги Динев е роден през 1977 г. Има бакалавърска степен по специалност „Финанси“ от ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград. През 2004 придобива и магистърска степен в направление икономика. Владее английски и гръцки език.

Кариерата на Динев в сектора на селското стопанство започва през 2010 г., когато е назначен като главен експерт в дирекция „Противодействие на измамите“ в ДФЗ. Професионалният му път продължава в Изпълнителната агенция по лозата и виното. Ръководи дирекция „Административно, правно обслужване и финансово-стопански дейности“, а от август 2014 г. е главен секретар на ИАЛВ. През периода 2002 до 2009 г. работи в системата на МВР. От юни 2017 г. до юли 2019 г.

Георги Динев е бил заместник изпълнителен директор на ДФЗ с ресори „Технически инспекторат“ и САПАРД. От юли 2019 г. до юни 2021 г. e заместник изпълнителен директор в ИАРСЖ.

agri.bg

Продължи с четенето

Новини

Тази вечер жителите на с. Приселци излизат на протест заради липсата на вода

Published

on

Тази вечер жителите на с. Приселци излизат на протест заради липсата на вода. Протестът е организиран от СНЦ „Зелен дом – Приселци“ като началния час е 18.00часа, а мястото на протеста е сградата на Народно читалище „Просвета-1927“ в Приселци.

Според житъелите на с. Приселци до протест се стига, след като местната власт от години неглижира проблема с водоподаването. Липсата на диалог с община Аврен също е една от причините на протеста. От СНЦ „Зелен дом – Приселци“ информират, че са уведомили Община Аврен за предстоящия протест и очакват представители на общината да присъстват.

По информация на живущи в селото проблем с водата е имало и досега, но той се е изразявал в по-слабо налягане в летните дни. Последните седмици обаче почти в цялото село няма изобщо вода.

По наша информация в общината има необходимия дебит за водоподаване, но е необходимо изградането на нов водопродов от с. Близаци до с. Приселци. Повече от 12 години обаче това не се случва, като всеки път от община Аврен изтъкват различни причини.

 

Очаквайте директно включване довечера от протеста, където ще направим интервюта с протестиращите и огранизатота.

 

Продължи с четенето

Варна

Товарен влак е дерайлирал край Варна, няма пострадали

Published

on

В 20:45 часа тази вечер оперативният дежурен в Областна администрация – Варна е получил информация за дерайлирал товарен влак, след спирка Юнак, в посока Дългопол, съобщиха от пресслужбата на областната управа във Варна.

Машинистът не е пострадал, а влакът е бил натоварен с пясък. Заради инцидента е отменен пътническият влак за Дългопол. БДЖ ще осигури автобуси за пътуващите в тази посока.

Променя се и маршрутът на бързия влак Варна – София, през Карлово, който тръгва в 21:40. Той ще премине по обходен маршрут през Шумен и Комунари, уточниха от областна управа.

На сайта си Български държавни железници (БДЖ) съобщават, че временно се преустановява движението на влаковете между гарите Юнак и Величково вследствие на инцидент на железния път. Поради тази причина се изменя маршрутът на движение на влак БВ 8656 Варна-София. Влакът ще се движи през гарите Синдел, Каспичан, Шумен, Комунари и продължава по разписанието си. Влакът няма да минава през гарите Юнак, Величково и Дългопол.

БТА

Продължи с четенето

Новини

За денонощие от МВР установиха 26 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, и 13 – под въздействието на наркотици

Published

on

В рамките на денонощие от МВР установиха 26 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, и 13 – под въздействието на наркотични вещества, съобщиха от ведомството.

Общо 13 души са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 13 са управлявалите с над 1,2 на 1000, петима са отказали тестване. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 13 водачи, а петима са отказали да бъдат тествани.

В рамките на специализираната полицейска операция са проверени 13 472 моторни превозни средства. Извършен е контрол на 15 175 водачи и пътници. Съставени са 3830 фиша и 766 акта за установени административни нарушения.

Продължи с четенето

ПОПУЛЯРНО

You cannot copy content of this page