Connect with us

Варна

Кога туризмът във Варна ще възстанови нивата от 2019 година?

Публикувано преди

на

Програма за развитие на туризма на територията на община Варна до 2030 г. одобриха общинските съветници от комисията “Туризъм, търговия и рекламна дейност” на днешното заседание.

Перспективите пред туризма до 2030 г. са синтезирани в три сценария – оптимистичен, песимистичен и реалистичен. Според реалистичния сценарий, възстановяването на туризма в общината по основни показатели на равнището на 2019 г. е изпълнимо до края на 2023 г. Другите цели в периода 2024-2030 г. са да се постигне среден годишен ръст от 3% на броя на туристите, да се увеличат нощувките с 4% средно годишно, а приходите от реализираните нощувки да нараснат с 5% средно годишно.

Сред задачите на програмата е повишаване равнището на средния престой на туристите, така че през 2030 г. престоят да достигне 4.72 нощувки на един турист. В документа е заложено също увеличаване на заетостта на легловата база извън пиковия сезон – юли и август. Целта е в края на периода да се достигне заетост от 29,7% на годишна база.

Сред приоритетните задачи е развитието на туризма в четири сезона, пост-COVID ребрандиране на дестинация Варна и създаване на нормативни улеснения и стимули за туристическия бизнес, който функционира на територията на общината.

По своята същност Програмата е отворен  документ и може да търпи промени по всяко време, беше изтъкнато още на днешното заседание.

БНР

Продължи с четенето

Варна

Прокуратурата поиска имунитета на Бойко Борисов

Published

on

By

Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на главния прокурор на Република България Иван Гешев да внесе мотивирано искане до Народното събрание за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Бойко Борисов  – бивш министър – председател и депутат в 49-то Народно събрание.

Предложението е изготвено във връзка с досъдебно производство, известно в медиите като „Барселонагейт“, по което са събрани доказателства по смисъла на чл. 219 НПК за извършено престъпление по чл. 253 НК от народния представител пране на пари/.

От доказателствата, събрани в хода на досъдебното производство, може да се стигне до извода, че бившият министър-председател е предоставил на трети лица, придобити в резултат на извършено престъпление, средства за закупуването и наемането на недвижими имоти в чужбина, съобщиха от държавното обвинение.

Продължи с четенето

Варна

„Градски транспорт“ Варна пуска допълнителни автобуси за Великден

Published

on

By

Общинското дружество „Градски транспорт“ във Варна осигурява допълнителни автобуси за Великден. В нощта на събота срещу неделя, когато в Катедралния храм „Свето Успение Богородично“ ще бъде отслужена тържествена Великденска служба, извънредни курсове ще има по автобусни линии 17, 22, 31/31А, 148 и тролейбусни линии 82 и 83/88. Те ще се движат в следните часове:

·Автобусна линия 17 от сп. „ЖП Гара“ в 22:40 ч., от Боровец в 23:00 ч./Галата 23:10 ч.,  от Катедралата – 00:50 ч., от Галата в  01:30 ч.;

·Автобусна линия 22 от „Владиславово“ в 22:45 ч., от сп. „Централна поща“ в 00:55 ч.;

·Автобусна линия 31/31А без обслужване на к. к. „Св. св. Константин и Елена“ – през сп. „Балкан“, от сп. „ЖП Гара“ в 22:20 и 23:00 ч., от „Виница“ в 23:00 ч., сп. „Козирката“ в 01:00 часа, от „Виница“ до Катедралата в 01:40 ч.;

·Автобусна линия 148 от „Владиславово“ до Катедралата в 23:00 часа, от Катедралата –  в 01:10 часа;

·Тролейбусна линия 82 от Владиславово до сп. „Централна поща“ в 23:00 часа, от сп. „Централна поща“ – в 01:00 часа;

·Тролейбусна линия 83/88 до Владиславово от сп. „Централна поща“ в 00:50 ч.

Продължи с четенето

Варна

ВИДЕО: Огромна дупка се появи на натоварения бул. Цар Освободител във Варна

Published

on

By

Огромна дупка се появи на натоварения бул. Цар Освободител във Варна. Днес в дъжда дупката не се забелязваше и десетки коли не успяха да я заобиколят и се нанизаха в нея. Дупката се е образувала преди няколко седмици и се намира в изключително натоварения участък между бензиностанциите Ромпетрол и Лукойл. В последните дни обаче тя е станала много по-голяма и вече е опасна на преминаващите автомобили. Да се надяваме Община Варна да намери начин да оправи дупката с част от половинмилиардния си годишен бюджет.

AutoZona.bg

Продължи с четенето

ПОПУЛЯРНО

You cannot copy content of this page