Канадското правителство започва преговори с Tesla за нова фабрика

0
75

Tesla обмисля няколко обекта в Канада за следващата си мегафабрика според докладите. Това идва след като Франсоа-Филип Шампан, министър на индустрията и иновациите на Канада, наскоро потвърди разговори с Tesla за нова фабрика. Той заяви следното (чрез Ройтерс):

„Да, разговарям с тях“, каза Шампан в отговор на въпрос относно съобщенията, че Tesla иска да построи фабрика в Канада. „Говоря и с всички автомобилни производители по света.“

Главният изпълнителен директор на Tesla Илън Мъск намекна за канадска мегафабрика многократно, най-скоро на годишното събрание на акционерите на автомобилния производител миналия месец. И сега докладите от Канада предполагат, че представители на Tesla вече са посетили множество места в Онтарио и Квебек. Освен това Tesla в момента търси високопоставен специалист в района на Квебек, което показва, че автомобилният производител може да е на път да наеме няколко хиляди канадски работници.

Списъкът с работни места в Квебек означава, че мегафабрика в Монреал е вероятна. Tesla обикновено разполага своите Gigafactories близо до относително големи градове (население над 250 000 души), за да гарантира, че нуждите на работната сила могат да бъдат посрещнати.

autozona.bg

Comments are closed.

You cannot copy content of this page