Казахстан започна учения на границата с Русия, репетира отблъскване на външни заплахи

0
95

Казахстан започна мащабни учения на Силите за териториална отбрана в граничещата с Русия Костанайска област на страната, съобщи във вторник агенция КазТаг.

„В Костанайска област започна междуведомственото учение „Бекет-2022“. Осигуряване на междуведомствена координация, отработване на елементи на взаимодействие между силите на отделните ведомства, проверка на състоянието на мобилизационната готовност на упълномощените органи и формированията на териториалната отбрана – тези и други задачи ще бъдат възложени на участниците в комплексното учение.“ – се казва в прессъобщението на казахското Министерство на отбраната.

За ученията бяха повикани подлежащите на мобилизация, които са регистрирани в бригадата за териториална отбрана на Костанайска област. Провеждат се занятия по основните предмети на бойната подготовка.

„Комплексното учение ще се проведе на два етапа, активната му фаза ще започне на 21 септември. В рамките на пет дни представители на държавни агенции и правоприлагащи органи ще отработят различни сценарии за преодоляване на кризисни ситуации и противодействие на външни заплахи съгласно одобрения план на учението „Бекет-2022“. В рамките на учението ще бъде ограничено движението по отделни улици в областния център, за което местното население ще бъде уведомено допълнително“, допълниха от Министерството на отбраната.

Костанайска област граничи с Оренбургска, Челябинска и Курганска области на Русия.

offnews.bg

Comments are closed.

You cannot copy content of this page