Connect with us

Политика

… и ако може всички ни ще повлече със себе си, какво има да губи? Нищо

Публикувано преди

на

Структурите на ИТН в Плевен, Пордим, Левски, Кнежа и Долни Дъбник напускаха партията и написаха в декларацията си: „Недопустимо е политиката на ръководството на партията да се изразява във вземането на еднолични решения в интерес на няколко души и с лека ръка да се хвърля на вятъра трудът на стотиците членове“.

А Слави пак се появи, в стандартния си вид – двуизмерно, на мрачен фон в студио, далеч от всички, седнал сам, недосегаем за журналистически въпроси или за въпросите на своите си депутати, симпатизанти и членове на партията – и пак заговори: аз направих, аз изтеглих, аз реших, аз, аз, аз.

Уважаемите хора, депутати, симпатизанти, оказали се в ИТН с някаква кауза, вярвали в нещо, трябваше отново да изслушат със свити сърца тази реч на свъсените вежди и драматизма и да открият, че те дори не са важни. Те най-вероятно не са и знаели, че ще има такава реч, както не знаеха и за предишните. 

Аз, аз, аз. Вие… и да си идете, и да не си идете, аз съм си аз, аз съм човекът—ИТН и ИТН е Слави. Не вие. Аз мога и без вас. Вие без мен – не!

Така ли е наистина? За това ли влязохте в партията?

Не, нали? Знаем, че е „не“, знаем и че е трудно, че и страшно да се откъснеш от една такава структура. „Трудно“ не значи „невъзможно“ обаче.

И пак Македония. Същата Македония, която преди няколко месеца предложи да изтъргуваме за Шенген и за американските визи. Сега… изведнъж е по-важна от всичко. Как? Кога? Защо? По-важна от вас – хората на ИТН. По-важна от вас – българите, които имат родители, чиито пенсии няма да се увеличат, защото се саботира бюджетът. Защо се саботира? За да се подлива вода. И докато се прикриват истинските мотиви: Капитан Андреево, бюджетът, БНБ, борбата с мафията… се говори на висок глас за Македония.

Забележете, че нищо не се е променило по темата с Македония. Не френско, а занзибарско предложение да се входира в комисията, ТО ЩЕ СЕ ГЛАСУВА ОТ ПАРЛАМЕНТА. И каквото реши парламентът, това ще е. И нито Кирил Петков ще вземе решението, нито Франция, нито марсианците. Всичко друго е прах в очите! И вие го знаете.

Когато фокусникът ви заблуждава да гледате лявата му ръка и я маха пред вас, знайте че с другата ръка наглася картите.

А ето това е много опасно… много! Ето тези думи на Слави: „Истината е, че в РСМ няма българско малцинство, а има българи. Говори се и за македонски език, а всички знаем, че такъв език няма“.

Това са думите на Путин за Украйна…

И е страшно.

Стана ли ви ясно, че няма конкретни български изисквания към Македония? Уж беше записано, че искаме да признаят българското малцинство в конституцията си. Добре. Говореше се за признаване на българския произход на езика. Добре. Сега излиза Слави и казва НЕ, не е достатъчно. Не „българско малцинство“, ами направи всички са българи. Няма македонски, не. Български. 

Не бяха такива изискванията досега. Той си ги сменя в движение. Добре, ами, ако се видят притиснати от обстоятелствата и вземат, че се съгласят, кажат „да“ и за малцинството, и за езика? Слави утре ще излезе и ще каже нещо ново. Ще поиска още нещо тъпо и неизпълнимо, само и само скандали да има.

Разбрахте ли, че не е въпроса за „българските изисквания“, а е на всяка цена да има вето, че да може да си циклят отношенията на кота нула и омразата да се поддържа? 

За „мафията“ каза пълна глупост. Всички сме гледали филми най-малкото, четем новините, знаем какво е мафия, защо ни втълпява тези думи: „Мафия означава да се сраснеш с властта и да се корумпираш. Аз напуснах доброволно властта и няма как да съм мафия“…?

Защо ни убеждава, че думите в българския език вече имат различно значение?  

Мафията си е мафия. Властта си е власт. Те могат да работят заедно, но мафията е дума, която означава тип организирана престъпност, станала нарицателно за голяма организирана престъпност. Тя може да е във властта, може и да не е. Мафия има и там, където властта не е с нея, и там където е.

Пак ще повторя: защо ни убеждава, че думите в българския език вече имат различно значение? Заради джиповете с охрана, с които се движи, или заради рождените дни, на които беше с Павлов, Илиеви, заради изказванията от миналото, че мутрите са „мъжки момчета“?

„Аз напуснах доброволно властта и няма как да съм мафия“…

Лъки Лучиано във властта ли е бил? Ал Капоне във властта ли е бил? 

А и доколко е напуснал властта? Ще се яви пак на избори. Ще прави нова коалиция. Надява се на мандат на ИТН за съставяне на правителство. Това ли е напускането?

Тази част щеше да е добре да не я вкарва в речта си, защото стана прекалено очевидно събирането на парчетата от счупената ваза. Изкривяването на думите, да се опитваш на черното да кажеш бяло… това е признак, че контролът се изплъзва, егото е наранено, земята под краката я няма, а ти трябва да излезеш и да кажеш нещо. И излиза ето това.

И финалът също е много страшен: „Какво ще ми вземете? Какво ще вземете на човек, който няма какво да губи?

Ще натисне копчето и ако може всички ни ще повлече със себе си, какво има да губи? Нищо.

 

novini.bg

Политика

„Български възход“ на консултации при президента за съставяне на кабинет

Published

on

By

Финал на консултациите при президента за съставяне на редовен кабинет. Днес държавният глава ще се срещне с представителите на последната политическа сила в новия парламент, а именно „Български възход”.

До момента само разговорите преди същинската процедура по връчване на проучвателните мандати отне точно два месеца. Президентът посочи, че е дал достатъчно време за диалог и обясни, че ако партиите искат избори- мандатите могат да бъдат връчени изключително бързо.

Продължи с четенето

Политика

Кирил Петков: Ако се разхождах с вълшебни кодове в джоба, ГЕРБ едва ли щяха да спечелят изборите

Published

on

By

Никога не съм казвал, че ще давам кодове. Единствено предложих на г-н Свиленски кодовете да бъдат одитирани от външни експерти, за да получат пълна сигурност и да оттеглят законопроекта си за връщането на хартиената бюлетина. Казаното след това на парламентарната трибуна от г-н Свиленски беше лъжа и затова ще заведа иск срещу него, защото политиците трябва да се научат да се придържат към истината. Това заяви в сутрешния блок на bTV съпредседателят на „Продължаваме промяната“ (ПП) и бивш премиер на страната Кирил Петков.

Петков допълни, че ако съществуваха такива „вълшебни кодове“ и той е разполагал с тях, едва ли ГЕРБ щяха да спечелят изборите, а ПП да са втора политическа сила.

Цялата идея около връщането на хартиените бюлетини е отново да се манипулират изборите, за да се вземат обществените поръчки и да се откраднат пари от българите, посочи съпредседателят на ПП.

След това той призова колегите си от БСП да използват уикенда, за да помислят и да оттеглят предложението за хартиената бюлетина, като още веднъж напомни, че ако наистина кодът на машините им е проблем, винаги може да се допитат за експертно мнение от IT специалисти и одитори.

Кирил Петков разкритикува и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който вчера заяви, че Петков „се разхождал с кодове в джоба“.

Вместо да се занимаваме с фалшиви новини, Борисов да покаже една програма за управлението на България. Откакто свалиха нашето правителство, се водят само несъстоятелни разговори и не е свършено нищо, каза бившият премиер.

В заключение подчерта, че ПП няма да подкрепи съставяне на кабинет с първия мандат на ГЕРБ, защото това е обещанието, което са дали пред своите избиратели.

novini.bg

Продължи с четенето

Политика

Депутати от ДБ ще внесат предложение държавата да поеме контрол над „Лукойл“

Published

on

By

Министерският съвет да бъде задължен да поеме контрола над дейността на рафинерията на руския петролен гигант “Лукойл” в Бургас. Такова предложение планират да внесат в парламента депутати от “Демократична България”. Според тях е недопустимо руската компания да поставя условия на държавата и да плаши със затваряне на рафинерията, ако условията и не бъдат приети.

Продължи с четенето

ПОПУЛЯРНО

Copyright © 2022 varnalive.bg.