Connect with us

Политика

Искрен Митев от ПП: Остава да си довършим работата, а българските граждани да изберат в каква държава да живеят

Публикувано преди

на

„Радвам се че тук в този дебат не участват от ГЕРБ и се надявам да е така и в бъдещето управление. Хората видяха какво направихме и ако има някой, който да състави правителство, то това е „Продължаваме промяната„. Българската икономика работи и това се вижда ясно. Прогнозата за намаляваща инфлация е на лице. Това заяви в ефира на Нова тв Искрен Митев от ПП.

„Продължаваме Промяната” е единствената партия, която може да направи устойчиво правителство в следващия парламент. Всеки, който се е докоснал до ГЕРБ, е пострадал и не иска да прави коалиция с тази партия“, добави още той.

Демократична България“  може да бъде гарант за следващо правителство. Доходите не падат от небето, ако ние осигурим по-добра бизнес среда, то тя ще повдигне всичко останало. Нищо не се прави на всяка цена, но сме готови да разговаряме с нашите партньори, за да постигнем решения“. Това заяви Владислав Панев.

Митев допълни още: „Доста често политиците говорят от именто на гражданите, но рядко работят за тях. Антикризисните мерки, които сме взели при нашето управление, се оказва че дават ефект и служебното правителство потвърди, че има спад на инфлацията“.

Владислав Панев добави, че инфлацията е била висока заради външни фактори.

„Това, което сме направили дава резултат. И това, че правите внушение, че рамката от 25 стотинки не работи, не ви дава чест, защото вие участвахте в приемането й“, обърна се Искрен Митев към Любомир Каримаснки, който от своя страна, нарече мярката „лоша“.

Каримански попита Митев как ще увеличат двойно пенсиите?

„Ние не смятаме да вдигнем данъците, преди тях има много друга работа да се свърши. Има едни окло 20 милиарда, които отиват в чекмедженца и отиват там, където не трябва. Сегашното правителство няма право да прави политики, които да доведат до вдигане на пенсиите. Преди да се вдигнат данъците трябва да увеличим събираемостта, вие видяхте, че когато дойдохме на власт имаше пари за всичко“, отговори Митев.

Владислав Панев от ДБ предложи компенсациите да не бъдат на калпак, а внимателно да се договорят доходите. Трябва да се гледа с години напред“.

„Ние спазихме обещанията, които дадохме, вдигнахме пенсиите. Ако българският премиер не трябва да е лицемер, както посочихте вие в дебата, обърна се той към опонентите си, то това трябва да бъдат или Кирил Петков, или Асен Василев„, така отговори Искрен Митев на въпрос кой трябва да бъде премиер.

„Остава да си довършим работата, а българските граждани да изберат в каква държава искат да живеят- България на смелите, на новото, в която хората ще се върнат и ще живеят достойно. За да живеем в независима и богата България, не можем да се върнем назад към старите политики на прехода“, добави още той.

„Според нас, първото нещо е да спрем бедността на българите, тъй като всичко, което ще правим по-нататък, ще е безмислено. Тоест залагаме на спад на демографския срив и да казваме нещата, такива, каквито са“, каза Каримански.

„Ако средата за бизнес и живот в страната се подобрява, то тогава ще вървим напред. Това е начинът за просперитет“, смята Панев.

novini.bg

Продължи с четенето

Варна

С флашмоб коалиция ГЕРБ – СДС откри предизборната кампания във Варна

Published

on

Снимка: Официална страница на ГЕРБ - Варна

С флашмоб, посветен на Деня на Европа, кандидатите за народни представители от коалиция ГЕРБ – СДС откриха предизборната кампания във Варна.

74 сини балона полетяха в небето над морската столица, като символ на годишнината от историческата декларация на френския външен министър Робер Шуман, с която на 9 май 1950 година той предлага създаването на Европейската общност за въглища и стомана.

С този жест бе почетена първата стъпка към изграждането на Европейския съюз и надеждата на всички българи за „Стабилна България в сигурна Европа“!, написаха в официалната си страница във Фейсбук ГЕРБ-Варна.

Продължи с четенето

Варна

Коалиция ПП-ДБ официално стартира във Варна предизборната си кампания

Published

on

Снимка: Официална страница на "Продължаваме Промяната" - Варна

Коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ официално стартира във Варна предизборната си кампания за изборите 2 в 1 на 9 юни. Представянето на варненската листа направи нейният водач – Даниел Лорер, който обяви, че в нея няма изненади, а приемственост.

Сред акцентите в бъдещото управление са започнатите реформи в съдебната система и всички промени, необходими за икономическото развитие в нашата страна – за едни по-нормални доходи за европейска държава, каквато е България. „Откакто ГЕРБ царува се движим като влака на Брежнев – мислим, че отиваме в Европа, но всъщност стоим на едно място.“- допълни Лорер. „Откакто ПП Продължаваме Промяната се появи на хоризонта на България, и ГЕРБ и ДПС разбраха, че не могат да управляват по старому.

Коалицията дава заявка, че няма да направи компромиси с реформите, които иска. По думите му, ротацията не се е случила, защото имало символичен акт за предложение на правителство без съгласие на ПП-ДБ. Той подчерта, че според последни проучвания най-наболял проблем в България е здравеопазването, следван от борбата с корупцията и пропуските в образованието. Затова от „Продължаваме Промяната – Демократична България“ залагат на трима медици  – д-р Ивайло Митковски, д-р Антон Тонев и д-р Любиша Блажевски.

В областта на образованието от Коалицията предлагат Мариела Иванова, която е трупала опит по специалността в САЩ. Сред другите имена в листата е това на адвокат Стела Николова, която е настоящ народен представител, водила редица битки за върховенство на закона.

В сферата на туризма в списъка с кандидати е шеф Филип Спасов – добре познат и изявен в своята сфера. Сред личностите в листата са също хора, свързани с медиите – Дорет Димитрова и Надежда Илиева. Към разнообразието от професии има инженери, IT-специалисти, финансисти и бизнесмени.  В края на списъка с кандидати за народни представители са общинските съветници от Общински съвет-Варна. Неговият заместник-председател от коалицията Николай Стефанов припомни, че от шест месеца в Община Варна вече има прозрачно управление и това трябва да продължи и на национално ниво.

Коалицията е под номер 14 в интегралната бюлетина.

Списъкът на кандидатите за народни представители е както следва:

1 Даниел Максим Лорер

2 Ивайло Христов Митковски

3 Антон Йорданов Тонев

4 Стела Димитрова Николова

5 Любиша Блажевски

6 Филип Валентинов Спасов

7 Джихан Юсуф Акиф

8 Мариела Пламенова Иванова

9 Дора Костова Димитрова

10 Надежда Вълчева Илиева

11 Дарко Янакиев Георгиев

12 Антон Стаменов Тончев

13 Адриан Светлозаров Кабаев

14 Николай Тодоров Желязков

15 Иван Илиев Дончев

16 Цветан Страхилов Диловски

17 Тодор Николаев Костадинов

18 Мария Иванова Ангелова-Дойчева

19 Даниел Димитров Керемидчиев

20 Богомил Петров Петров

21 Ламбрин Димчев Сотиров

22 Дияна Тодорова Николова

23 Константин Свиленов Праматаров

24 Николай Стефанов Стефанов

25 София Любомирова Колева

26 Николай Денев Николов

27 Мартин Валентинов Димитров

28 Ярослав Тодоров Луков

29 Йордан Юлиянов Кателиев

30 Недко Янакиев Желязков

31 Петко Димитров Попов

Продължи с четенето

Варна

Борислав Гуцанов: За БСП е важно след изборите Зелената сделка да бъде преосмислена

Published

on

Снимка: Официална страница на Борислав Гуцанов във Фейсбук

За БСП е важно Зелената сделка да бъде категорично преосмислена, защото в настоящия ѝ вид държавата ни ще загуби две базови мощности – въглищните централи, а хиляди хора ще останат без работа, каза днес водачът на листата на коалиция „БСП за България“ във Варна Борислав Гуцанов при регистрирането на листата за вота на 9 юни.

Като приоритет за коалицията той посочи реформи в сферата на здравеопазването и образованието, предаде БТА. Гуцанов уточни, че би трябвало да се преустанови практиката частни медицински заведения да вземат ресурс от здравната каса. Според него е наложително да се промени и правилото, че парите следват ученика, което води до занижаване на качеството на образованието у нас.

За предстоящия вот той каза още, че се надява да се повиши избирателната активност. Не смятам, че хората ще са съгласни това, което ни се поднесе по време на управлението на акад. Николай Денков заедно с ПП-ДБ, ГЕРБ и любезното съдействие на ДПС, да продължава по този начин, посочи Гуцанов. За Варна той отбеляза, че е бил направен опит да се прокара закон за ветропаркове в морето, което би унищожило туризма и рибарството. Това безумие бе спряно благодарение на БСП и активната гражданска позиция на рибарите и туристическия бранш, каза Гуцанов.

Продължи с четенето

ПОПУЛЯРНО

You cannot copy content of this page