Connect with us

Политика

Искрен Митев от ПП: Остава да си довършим работата, а българските граждани да изберат в каква държава да живеят

Публикувано преди

на

„Радвам се че тук в този дебат не участват от ГЕРБ и се надявам да е така и в бъдещето управление. Хората видяха какво направихме и ако има някой, който да състави правителство, то това е „Продължаваме промяната„. Българската икономика работи и това се вижда ясно. Прогнозата за намаляваща инфлация е на лице. Това заяви в ефира на Нова тв Искрен Митев от ПП.

„Продължаваме Промяната” е единствената партия, която може да направи устойчиво правителство в следващия парламент. Всеки, който се е докоснал до ГЕРБ, е пострадал и не иска да прави коалиция с тази партия“, добави още той.

Демократична България“  може да бъде гарант за следващо правителство. Доходите не падат от небето, ако ние осигурим по-добра бизнес среда, то тя ще повдигне всичко останало. Нищо не се прави на всяка цена, но сме готови да разговаряме с нашите партньори, за да постигнем решения“. Това заяви Владислав Панев.

Митев допълни още: „Доста често политиците говорят от именто на гражданите, но рядко работят за тях. Антикризисните мерки, които сме взели при нашето управление, се оказва че дават ефект и служебното правителство потвърди, че има спад на инфлацията“.

Владислав Панев добави, че инфлацията е била висока заради външни фактори.

„Това, което сме направили дава резултат. И това, че правите внушение, че рамката от 25 стотинки не работи, не ви дава чест, защото вие участвахте в приемането й“, обърна се Искрен Митев към Любомир Каримаснки, който от своя страна, нарече мярката „лоша“.

Каримански попита Митев как ще увеличат двойно пенсиите?

„Ние не смятаме да вдигнем данъците, преди тях има много друга работа да се свърши. Има едни окло 20 милиарда, които отиват в чекмедженца и отиват там, където не трябва. Сегашното правителство няма право да прави политики, които да доведат до вдигане на пенсиите. Преди да се вдигнат данъците трябва да увеличим събираемостта, вие видяхте, че когато дойдохме на власт имаше пари за всичко“, отговори Митев.

Владислав Панев от ДБ предложи компенсациите да не бъдат на калпак, а внимателно да се договорят доходите. Трябва да се гледа с години напред“.

„Ние спазихме обещанията, които дадохме, вдигнахме пенсиите. Ако българският премиер не трябва да е лицемер, както посочихте вие в дебата, обърна се той към опонентите си, то това трябва да бъдат или Кирил Петков, или Асен Василев„, така отговори Искрен Митев на въпрос кой трябва да бъде премиер.

„Остава да си довършим работата, а българските граждани да изберат в каква държава искат да живеят- България на смелите, на новото, в която хората ще се върнат и ще живеят достойно. За да живеем в независима и богата България, не можем да се върнем назад към старите политики на прехода“, добави още той.

„Според нас, първото нещо е да спрем бедността на българите, тъй като всичко, което ще правим по-нататък, ще е безмислено. Тоест залагаме на спад на демографския срив и да казваме нещата, такива, каквито са“, каза Каримански.

„Ако средата за бизнес и живот в страната се подобрява, то тогава ще вървим напред. Това е начинът за просперитет“, смята Панев.

novini.bg

Продължи с четенето

Варна

Протест срещу отварянето на Kрайбрежната алея във Варна

Published

on

Настоящият областен управител Марио Смърков отмени заповедта на бившия си колега Благомир Коцев за спиране на автомобилното движение по крайбрежната алея. Това се случи дни преди освобождаването на поста му на служебен областен управител на Варна. Това решение може да бъде отменено от кмета на община Варна в 14-дневен срок, който вече тече.

Всичко това предизвика вълна от недоволство сред десетки граждани. Така се стигна до организирането на протест пред сградата на Областна администрация в морската столица. Негов организатор бе София Колева, а сред основните лозунги се виждаха „Оставете Алеята за децата!“ и „НЕ на колите по Крайбрежната алея!“.

Основното искане на протестиращите е да остане валидна забраната за движение на автомобили по Алея Първа, въведена по предложение на бившия областен управител на Варна Благомир Коцев. Именно той също беше сред протестиращите и изрази учудване, че становището на РДНСК е противоположно на това от МРРБ, което той е използвал като основание за наложената забрана.

Коцев посочи пред БНР, че у него буди любопитство и какво точно гласи заповедта на Смърков, която отменя неговата. Бившият областен подчерта, че все още текстът не е публикуван в сайта на Областна администрация. По думите на Коцев на преден план излиза и въпросът защо Смърков прехвърля топката на кмета за колите по Крайбрежната алея в последния ден от своето управление.

Няма налично описание.

Коцев изрази убеждението си, че е необходимо да бъде изготвен план за цялостна реконструкция и облагородяване на алеята. Той припомни, че при направени проверки, съвместно с регионалния министър по това време, е установено, че брегоукрепителните съоръжения са компрометирани. Според него автомобилите допълнително ще спомогнат за разрушаване на брегоукрепването.

Докато се намери обаче генерално решение, трябва да бъдат предприет стъпки за обезопасяване на пешеходците и велосипедистите, категоричен е Коцев.

Екипът на Varna Live продължава да наблюдава развитието по случая.

Продължи с четенето

Политика

„Продължаваме Промяната“ отказаха писмено среща с кандидат-премиера проф. Николай Габровски

Published

on

By

„Продължаваме Промяната“ отказаха писмено среща с кандидат-премиера проф. Николай Габровски. Писмото, раздадено на медиите, е подписано от председателя на парламентарната група (ПГ) на „Продължаваме Промяната“ Андрей Гюров.

ПГ на „Продължаваме Промяната“ (ПП) благодари за поканата за среща с цел съставяне на правителство.

ПП многократно заяви позицията си, че няма да подкрепим предложеното с първия мандат правителство и по тази причина не бихме могли да удовлетворим молбата Ви за среща, се казва в текста. ПП изразява готовност да проведат разговори с Николай Габровски на следващ етап и да дискутират 16-те приоритетни за коалицията политики, ако Габровски стане министър-председател.

Вчера от ПГ на „Възраждане“ също заявиха, че няма да се отзоват на поканата за разговори на Габровски.

В пост в профила си във Фейсбук председателят на ПГ ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова написа, че „две парламентарни групи отказаха дори среща, коалиция ПП В – Предсрочен Парламентарен Вот“. Към публикацията са прикачени снимани писмените откази на ПП и „Възраждане“.

За 10:30 ч. е насрочена срещата на Николай Габровски с представители на ДПС.

БТА

Продължи с четенето

Политика

Асен Василев към Радев: Защо вашите министри се крият от НС?

Published

on

By

Недоволството на депутатите от нежеланието на служебните министри да участват в парламентарния контрол се обърна на атака срещу президента Румен Радев, който назначи правителството. Това се случи по време на днешното заседание на Народното събрание.

Поводът дадоха оплакванията на депутати от БСП, че членовете на кабинета не се явяват в парламентарните комисии, за да отговарят на въпроси. Тук се присъедини съпредседателят на ПП Асен Василев, който наскоро имаше тежка задочна разпра с държавния глава. Той предизвика Радев, че след като е назначил министрите, следва да обясни защо те отказват да идват в парламента. „Г-н Радев, защо вашите министри и вашият министър-председател се крият от Народното събрание на Република България?“, попита реторично той.

Призивът му се хареса на социалистите. „Цялото Народно събрание да призовем началника на назначените (служебни министри – бел.а.) да седне на този стол, да изслуша Народното събрание и да обясни всичките действия, бездействия, съмнения, които имаме ние към служебния кабинет“, апелира и соцдепутатът Иван Ченчев. И се оплака, че дори хората на административни длъжности в правителството отказвали да отговарят на обаждания от парламентарните комисии.

Намеси се депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков, който използва случая, за да атакува културния министър Велислав Минеков. „По-скоро бих призовал, ако може и министърът на културата да се скрие, защото прекалено много се показва и с това нанася единствено щети на целия сектор“, обяви Биков по адрес на шефа на културното ведомство. И съобщи на колегите си депутати, че Минеков е назначил бившата парламентаристка Татяна Дончева за член на борда на фонда „1300 години България“, а самия себе си е определил за председател на управителния съвет.

От „Възраждане“ пък се прицелиха в Асен Василев, който миналата година беше служебен министър на финансите, назначен от Радев. „Очевидно президентът Радев има някакъв проблем с подбора на министри – настоящи и бивши, тъй като тук няколко оплаквания, включително от един от бившите министри на Радев – г-н Василев“, обяви депутатът от партията Искра Михайлова. И го нападна, че не се явил пред временната комисия по казуса „Gemcorp“, както обещал. Василев се оправда, че заседанието на комисията се провело по време на пленарното заседание на парламента.

segabg.com

Продължи с четенето

ПОПУЛЯРНО

You cannot copy content of this page