Connect with us

Позиция

Илиян Василев: Търси се клошар, който да поеме отговорност за преговорите с ”Газпром”

Публикувано преди

на

Ето ви загадка: Булгаргаз отрече да води преговори с Газекспорт. Гълъб Донев отрече да води преговори с Газекспорт. Росен Христов отрече да води преговори с Газекспорт. Президентът очевидно не му е работа да води преговори с Газекспорт – би било смешно.
Търси се клошар, който да поеме отговорност за преговори, които никой не води, но всеки от горепосочените изтъква като жизнено-важни.

Очевидно в газовите отношения между Русия и България тежко и трайно се е настанила конспирацията. И тъй като са обречени, се търси клошар.

 

Илиян Василев, Facebook

Продължи с четенето

Позиция

Честито на печелившите *

Published

on

By

Срочно до Радев и Борисов.
Основанията да бъдете подведени под съдебна отговорност за държавна измяна, защото сте пренебрегнали заключенията на специалните служби и сте действали на „своя глава“ в случая с Турски поток, току що получиха потвърждение. На 17 септември т.г. нидерландския регулатор отнема лиценза на компанията Южан поток БВ, която е собственик и експлоатира проекта Турски поток, с което всички договори със западни компании за поддръжка на този газопровод /морската част в Черно море/ отпадат. С което вероятността от тотално прекратяване на газоподаването при авария нараства експоненциално, тъй като няма кой да замести западните компании – поддръжката е изключително високотехнологична.
Да поясна, защото може и да не разберете. отнемането на лиценза от Холнадия, означава, че компанията не може да оперира на територията на ЕС.
Това, което не казахте на българските граждани, когато наредихте да влезем в този дълг и за построим този газопровод, е само защото вие – Радев и Борисов, сте дали лични гаранции на Путин !?! за завършването на газопровода.
Въпрос е на време кога газоподаването през Турски поток ще спре, а заедно с него вашия любим Орбан ще изпадне в несвяст, защото резервния вариант през Украйна също не работи.
И тогава – равносметка на „гениалността“ на двамата ни топ ръководители – плащанията на Газекспорт към Булгартрансгаз спират, но не спират плащанията по дълга на Балкански поток. Това за което предупреждавах, че Булгартрансгаз може да изпадне в състояние на неплатежоспособност заради личните ви гаранции към Путин.
Очаквайте подобно развитие и по казуса Лукойл. Дерогацията дерогация, но войната между Русия и Запада е вече открита.
И накрая – знаете ли колко струва оборудването на Ростатом, което е на площадката на АЕЦ „Белене“. Нула. Никакъв шанс Росатом да получи право да работи на територията на ЕС.
Честито, на Първанов, на Овчаров, на Станишев, на най-главния от тях Борисов, на Радев – на всички радетели на енергийното ни обвързване с Владимир Путин. Не е като да не съм Ви предупреждавал.
Дойде време за плащане на сметките. Вие, своето си го прибрахте и тънете в разкош.
На 2 октомври ще прехвърлите сметката на всички избиратели. Защото те нямат вашето богатство, нямат вашите скъпи къщи, сметки в банки, скъпи коли, охолен живот, кюлчета в чекмеджета, хотели. Имат само високи лихви и кредити, които трябва да плащат.
Честито на печелившите.
* Заглавието е на varnalive.bg

Продължи с четенето

Позиция

Голям „късмет“ с това в най-голямата криза след ВСВ да имаме подобри аматьори начело *

Published

on

By

Най-новият пример на дезинформация е фейкът, който Кремъл пусна, че Украйна е взривила на три места двата газопровода – Северен поток 1 и 2. Но виж е много удобно извинение за тотално спиране на газоподаването към Европа, заради външна причина. За да не се носи правна отговорност от Газпром. Неизменната „външна“ сила.
Но забележете продължението – заловили уж агент на украинското разузнаване, който искал да взриви и газопровода, който храни Турски поток. Започна подготовката за нова ескалация на тоталната газова война – взривяването на газопроводи. От 1 октомври, новата газова година, смятайте всеки газопровод, който захранва Европа – норвежки, ТАП, интерконектора с Гърция, за потенциална цел в тоталната газова война на Кремъл.
Преди да ескалира към опцията с оръжията за масово поразяване, по-вероятна като атака срещу АЕЦ, Путин ще мине през тоталната газова война.
И като си помисля само, че президент, премиер и министър на отбраната само преди няколко дни казаха, че няма пряка заплаха за България.
Голям „късмет“ с това в най-голямата криза след ВСВ да имаме подобри аматьори начело. Огромен.

Продължи с четенето

Позиция

Илиян Василев: Борисов е виновен за тази война. Развърза ръцете на Путин да атакува Украйна с ”Турски поток”

Published

on

By

Издигат се фалшиви лозунги – изтъква се непонятен за мен аргумент, че не трябва да се намесваме във войната. Ние не само отдавна сме се намесили… България и кабинетът на Борисов са виновни за тази война, защото построихме най-важния проект, който бе условие Путин да нападне Украйна. Развързахме му ръцете да атакува. Най-добрата българска политика е да подпомагаме Украйна всячески, за да е щит срещу руския империализъм. Иначе ще стигне до нас.

Това заяви пред bTV българският дипломат и бивш посланик на България в Русия Илиян Василев.

Както ФрогНюз първи разкриха, според скандалния договор за „Балкански поток“, наречен още „Турски поток“, Борисов и негови министри са изиграли роля в избухването на войната в Украйна.

Според Илиян Василев последните сигнали от Кремъл с решението за обявяване на частична мобилизация са показали, че войната не върви по плана на Русия.

„Когато болярите усетят, че руският цар е слаб, властта му е заплашена. Путин се бори за собствения си живот. Събитията от Украйна ще се преместят в Москва. Русия живее върху лепилото, което е насилие – вън и вътре“, посочи още Василев.

По думите му обявените референдуми за присъединяването на украински територии към РФ са за „вътрешна употреба“.

„Референдумите са по-скоро за консумация вътре в Русия. Путин сам се вкарва в ъгъла. От една страна казва, че ги анексираме, за да дадем държавната защита на РФ, но ядреното оръжие е силно като потенциална заплаха. Когато тръгнеш да го употребяваш има 4 линии на вземане на решения и не е сигурно, че генералите под Путин ще го изпълнят“, допълни Василев.

„Всички партии като “Възраждане” не предлагат алтернативи, а скепсис. Не могат да предложат нищо на икономическото развитие, опитват се да вкарат скепсис към еврозоната, но не дават алтернатива, казват, че не можем без руски газ, а можем. Вкарват носталгия по едни митове в историята ни, които ни лишават от рационално поведение“, посочи още Илиян Василев по повод предстоящите у нас избори на 2-ри октомври.

frognews.bg

Продължи с четенето

ПОПУЛЯРНО

Copyright © 2022 varnalive.bg.