Connect with us

Новини

Звездата на руската естрада Алла Пугачова осъди конфликта в Украйна

Публикувано преди

на

Звездата на руската естрада Алла Пугачова осъди днес конфликта в Украйна – в момент, когато Кремъл потиска всяка критика, предаде Франс прес.

В профила си в Инстаграм, където тя има близо 3,5 милиона последователи, 73-годишната певица реагира на включването на съпруга й – актьора и телевизионен водещ Максим Галкин – в списъка на чуждестранните агенти в Русия.

Моля да ме включите в списъка на чуждестранните агенти на моята любима страна, защото съм солидарна със съпруга си – един честен, почтен и искрен човек, истински руски патриот, неподкупен човек, който иска родината му да процъфтява и да живее в мир, написа Пугачова в Инстаграм, обръщайки се към руското министерство на правосъдието. Тя пише също, че съпругът й иска в Русия да има свобода на словото, а руските момчета повече да не гинат „в името на илюзорни цели“.

Галкин, който открито критикуваше военната кампания в Украйна, се намира в чужбина. До момента Пугачова не беше се изказвала  публично за конфликта. Руски медии отбелязват, че тя е напуснала Русия преди началото на офанзивата. Наскоро певицата е била отново в Москва, а на 3 септември бе забелязана на погребението на последния съветски ръководител Михаил Горбачов.

Алла Пугачова се е срещала нееднократно с президента Владимир Путин, но никога не го е подкрепяла открито, отбелязва Франс прес.

БТА

Продължи с четенето

Варна

Благомир Коцев е новия кмет на Варна

Published

on

By

След 10 годишно управление на Иван Портних морската столица Варна има нов кмет. Благомир Коцев от коалицията ПП/ДБ успя да спечели доверието на варненци след като на балотажа спечели 52,3% от гласовете, побеждавайки опонента си Иван Портних от ГЕРБ с 41,7%.

Продължи с четенето

Новини

Българската компания Dronamics започва да извършва доставки в Гърция и ОАЕ

Published

on

By

Българската компания Dronamics сключи договор с националната пощенска служба на Гърция и ще започне да извършва първите доставки с дронове от началото на 2024 година, съобщава AutoZona.bg . За доставките ще се използва дрона Black Swan, който се нуждае само от 400 метра писта за кацане и излитане. Именно това му качество прави този дрон идеалното решение за извършване на доставки до отдалечени и слабо обслужвани райони, където няма традиционни летища. Гърция над 300 населени острова, които са идеалното място за приложение- на бизнес моделът на Dronamics. Освен в Гърция Dronamics  ще стъпи и в ОАЕ. Компанията обяви, че е подписала договор с Emirates Post Group, националната пощенска служба в ОАЕ.

Продължи с четенето

Интересно

Пуснаха на вода на първият произведен в България 100% електрически катамаран

Published

on

By

Пуснаха на вода на първият произведен в България 100% електрически катамаран от варненската фирма за малотонажно корабостроене „Галера 07“. Новостроящият се иновативен електрически катамаран е за Община Силистра, финансиран по програма Interreg V-A. Плавателният съд трябва да осигурява транспортно – комуникационна връзка по река Дунав между Силистра и Кълъраш. Той е с дължина 14 метра и широчина 6 метра, оборудван с два електрически двигателя и ще може да развива скорост до 13 км/час. Предвижда се капацитетът му да е 28 пасажери и екипаж от двама души.

AutoZona.bg

Продължи с четенето

ПОПУЛЯРНО

You cannot copy content of this page