Connect with us

Политика

Зам.-министър на енергетиката Еленко Божков: Чрез търга ще заместим количествата от 7-те танкера

Публикувано преди

на

Зам.-министър на енергетиката Еленко Божков заяви в ефира на Нова телевизия, че една от целите на търга е заместването на количествата от 7-те танкера, които са договорени от правителството „Петков“. Естествено няма как да очакваме „журналистите“ от Нова телевизия да попитат защо трябва да се заменят вече договорените количества, при условие, че България няма други договорени количества. Оказва се обаче, че освен отказа от договорените 7 танкера сериозно се обмисля и сключването на нов дългосрочен договор с Газпром!?!

„Това защо трябва да е лошо – обвързването с нов договор?”. Така служебният заместник-министър на енергетиката Еленко Божков отговори на въпрос дали е възможно страната ни да се обвърже с нов дългосрочен договор  с „Газпром”.

Еленко Божков все пак призна, че служебното правителство знаело, че договорените танкери от кабинета на Кирил Петков ще ги има, но не знаели дали, къде и срещу какви пари могат да бъдат разтоварени. Куриозно в случая е, че вместо правителството да работи за осигуряване на разтоварването на тези танкери, то прави нов търг за втечнен газ, за който също няма никаква яснота къде и как ще се разтоварва.

С две думи антикризисния щаб на служебното правителство е решил следното: 

Ще откажем 7-те танкера с договорен газ, който все още няма къде да разтоварим и ще правим търг да ги заменим евентуално с друг газ, за който също нямаме идея къде ще разтоварим. Естествено няма значение, че ще загубим ценно време и ще е много по-трудно да се осигури разтоварване след 2 или след 3 месеца. За капак на всичко ще работим за дългосрочен договор с Газпром, които по всяко време може да ни врътнат кранчето!

Продължи с четенето

България

Бойко Борисов: Нямам очаквания от срещата Радев-Главчев (ВИДЕО)

Published

on


Нямам очаквания от срещата Радев-Главчев и няма да коментирам, това каза днес Бойко Борисов. В личната си страница във Фейсбук той допълни:

Отговорността за министрите и работата е на Министерски съвет.

Отново напомням колко много партийни кадри на БСП бяха назначавани в служебните кабинети на Радев. Цели партии се създаваха след това.

Днес в пленарна зала се гледа предложението на ГЕРБ за увеличение на заплатите на военните. Кадрите в армията не трябва да изтичат, трябва да бъдат добре възнаградени.

Преди 3 години покривахме всички критерии за Еврозоната и можеше да сме там заедно с Хърватия. Причината да не сме се корени отпреди 3 години, сега чуваме само негативни вести, но всички ние си го заслужихме.

Продължи с четенето

България

Бойко Борисов: През последните девет месеца ГЕРБ носи 100% отговорност за външната политика (ВИДЕО)

Published

on

През последните девет месеца ГЕРБ носи 100% отговорност за външната политика чрез Мария Габриел и чрез мен като председател на външната комисия, това каза днес Бойко Борисов. В личната си страница във Фейсбук той допълни:

Искаме тази линия и доктрината, за която сме се борили, да продължи.

Още от първия ден на това служебно правителство ясно заявих, че не съм съгласен с външния министър и с много от назначенията, но така е преценил Главчев. Половината министри в този кабинет са от ПП/ДБ.

Политическата отговорност за това правителство се носи от парламента. Призовавам колегите от ПП/ДБ и ДПС, с които заедно гласувахме промените в Конституцията, да бъдем на висотата на сътвореното.

Продължи с четенето

България

Кирил Петков: Бих подкрепил вотът на недоверие, но той не е конституционно обоснован (ВИДЕО)

Published

on

Ето какво каза Кирил Петков по повод вотът на недоверия към служебното правителство и по актуални политически теми от страната:

 

Продължи с четенето

ПОПУЛЯРНО

You cannot copy content of this page