Зам.-министър на енергетиката Еленко Божков: Чрез търга ще заместим количествата от 7-те танкера

0
341

Зам.-министър на енергетиката Еленко Божков заяви в ефира на Нова телевизия, че една от целите на търга е заместването на количествата от 7-те танкера, които са договорени от правителството „Петков“. Естествено няма как да очакваме „журналистите“ от Нова телевизия да попитат защо трябва да се заменят вече договорените количества, при условие, че България няма други договорени количества. Оказва се обаче, че освен отказа от договорените 7 танкера сериозно се обмисля и сключването на нов дългосрочен договор с Газпром!?!

„Това защо трябва да е лошо – обвързването с нов договор?”. Така служебният заместник-министър на енергетиката Еленко Божков отговори на въпрос дали е възможно страната ни да се обвърже с нов дългосрочен договор  с „Газпром”.

Еленко Божков все пак призна, че служебното правителство знаело, че договорените танкери от кабинета на Кирил Петков ще ги има, но не знаели дали, къде и срещу какви пари могат да бъдат разтоварени. Куриозно в случая е, че вместо правителството да работи за осигуряване на разтоварването на тези танкери, то прави нов търг за втечнен газ, за който също няма никаква яснота къде и как ще се разтоварва.

С две думи антикризисния щаб на служебното правителство е решил следното: 

Ще откажем 7-те танкера с договорен газ, който все още няма къде да разтоварим и ще правим търг да ги заменим евентуално с друг газ, за който също нямаме идея къде ще разтоварим. Естествено няма значение, че ще загубим ценно време и ще е много по-трудно да се осигури разтоварване след 2 или след 3 месеца. За капак на всичко ще работим за дългосрочен договор с Газпром, които по всяко време може да ни врътнат кранчето!

Comments are closed.

You cannot copy content of this page