Европа увеличава капацитетa на възобновяема енергия на фона на войната в Украйна

0
74

Войната в Украйна досега възпрепятства глобалната търговия с метали в множество страни. Това също доведе до обстоятелствата, причиняващи настоящата енергийна криза в Европа. В светлината на това европейските нации продължават да увеличават инвестициите в други енергийни източници. С малко късмет повечето страни скоро ще могат да заменят доставките на природен газ, загубени от провала на Nordstream.

Всъщност производството и ресурсите на възобновяема енергия достигнаха рекордни стойности след началото на войната в Украйна. По-специално слънчевите панели и вятърните турбини отбелязаха огромен приток. Въпреки това европейските правителства отделиха твърде много време за разработване на начини за данъчно облагане на тези нови енергийни стимули. Това драстично забави производството на неща като слънчева и вятърна енергия.

Получаването на предишни изисквания за получаване на подходящи разрешителни за строеж също възпрепятства усилията за стартиране на възобновяемите енергийни източници. И тъй като зимата бързо наближава, остават много малко свободни дни.

Глобалното търсене на GOES (и цялата електрическа стомана) остава високо. Тъй като възобновяемите енергийни източници като слънчеви панели и вятърни турбини стават все по-изобилни, все повече и повече трансформатори са необходими за пренасяне на енергия от техния източник до предприятия и домове. Тази взаимноизгодна връзка до голяма степен поддържаше пазара в добра форма.

Краткосрочното здраве на пазара обаче остава под въпрос. Европейските производители на GOES като ThyssenKrupp ще продължат да се борят с европейската енергийна криза, както и европейското подразделение на Arnold Magnetic Technology. С GOES, необходим за пренос на електроенергия от едно място на друго, пазарът има ясен щит срещу нежелана нестабилност. Европейската енергийна криза обаче ще продължи да предизвиква пазара на електротехническа стомана.

oilprice.com/

Comments are closed.

You cannot copy content of this page