Connect with us

Политика

Доц. д-р Антон Тонев (ПП) разкри пробойните в здравната система у нас

Публикувано преди

на

Доц. д-р Антон Тонев, депутат от „Продължаваме Промяната” и председател на Здравната комисия в Народното събрание, коментира пред Нова телевизия пробойните в здравната система у нас.

По думите му състоянието на здравната система в момента е резултат от дългогодишно неглижиране на проблемите от управляващите. „Поради политическата динамика и честата смяна на власт, дефрагментиран парламент, реално за много сериозна реформа в момента не може да се говори. Единствено можем с краткосрочни кръпки да закърпваме дупките, които се появяват”, смята народният представител.

Той беше категоричен, че Здравната комисия в НС има голямо желание да възобнови разговорите между Българския лекарски съюз и Националната здравноосигурителна каса. Доц. д-р Тонев призова служебното правителство да поеме своята политическа отговорност и да предложи нов бюджет.

Депутатът от ПП коментира и политическата обстановка у нас.

По думите му ако най-голямата партия в парламента не успее да състави правителство, от „Продължаваме Промяната” ще предложат свой състав за кабинет. „Трябва да си признаем, че след миналите избори сякаш имахме повече допирателни с Българската социалистическа партия, като една от основните причини да работим с нея, бе тази политическа сила да помогне за предотвратяване на дотогавашните неприятни практики за контрол на публичните финанси, за организация на държавата. Сега сякаш наблюдаваме отстъпление от тези ясно заявявани в началото на годината позиции”, каза още председателят на Здравната комисия в НС.

novini.bg

Продължи с четенето

България

Още една партия напуска ПП-ДБ

Published

on

Още една партия напуска ПП-ДБ – след Зелено движение, и Средна европейска класа обяви, че няма да участва на предстоящите избори с ПП-ДБ и напуска обединението, съобщи БНР. „Основната причина е нашата твърда и последователна политика срещу порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС. Повече от 12 години сме последователни в нашите действия“, обясни председателят на партията Константин Бачийски.

Бачийски подчерта, че в момента трябва да се прави ново коалиционно споразумение (бел. ред. с ПП-ДБ) за влизане в следващия парламент.

Изпълнителният съвет на партията още не е взел решение дали ще участва на предстоящите избори в рамките на друга коалиция или въобще няма да се включи в тях.

Продължи с четенето

България

Бойко Борисов: Нямам очаквания от срещата Радев-Главчев (ВИДЕО)

Published

on


Нямам очаквания от срещата Радев-Главчев и няма да коментирам, това каза днес Бойко Борисов. В личната си страница във Фейсбук той допълни:

Отговорността за министрите и работата е на Министерски съвет.

Отново напомням колко много партийни кадри на БСП бяха назначавани в служебните кабинети на Радев. Цели партии се създаваха след това.

Днес в пленарна зала се гледа предложението на ГЕРБ за увеличение на заплатите на военните. Кадрите в армията не трябва да изтичат, трябва да бъдат добре възнаградени.

Преди 3 години покривахме всички критерии за Еврозоната и можеше да сме там заедно с Хърватия. Причината да не сме се корени отпреди 3 години, сега чуваме само негативни вести, но всички ние си го заслужихме.

Продължи с четенето

България

Бойко Борисов: През последните девет месеца ГЕРБ носи 100% отговорност за външната политика (ВИДЕО)

Published

on

През последните девет месеца ГЕРБ носи 100% отговорност за външната политика чрез Мария Габриел и чрез мен като председател на външната комисия, това каза днес Бойко Борисов. В личната си страница във Фейсбук той допълни:

Искаме тази линия и доктрината, за която сме се борили, да продължи.

Още от първия ден на това служебно правителство ясно заявих, че не съм съгласен с външния министър и с много от назначенията, но така е преценил Главчев. Половината министри в този кабинет са от ПП/ДБ.

Политическата отговорност за това правителство се носи от парламента. Призовавам колегите от ПП/ДБ и ДПС, с които заедно гласувахме промените в Конституцията, да бъдем на висотата на сътвореното.

Продължи с четенето

ПОПУЛЯРНО

You cannot copy content of this page