Докъде е готов да стигне Путин?

0
121

Частичната мобилизация, обявена тази сутрин от Владимир Путин може да е изненада само за хората, които не следят действията и изявленията на руския президент през последните седмици.

В началото на войната в Украйна Путин първоначално говореше за защита на жителите на Донецката и Луганската област, после заговори за денацификация на цялата Украйна, а след последните неуспехи на фронта руския президент обяви, че срещу него е целия Запад и той ще използва всяко налично оръжие, за да „защити“ Русия. Ескалацията в изказванията логично бе последвана днес и от ескалация на войната в Украйна. Мобилизацията е ясен знак за задълбочаване на конфликта и за това, че Путин няма да приеме поражението, което се очертава и ще хвърля във войната нови и нови сили.

Докъде обаче е готов да стигне Путин?

Никой не може да прогнозира какво ще се случи ако и след мобилизацията украинската армия продължи да побеждава на фронта. Дали ако Путин е натикан в ъгъла ще се съгласи на примирие или напротив, той ще прибегне до последната възможност – ядрения арсенал? Путин е стигнал до такова положение, че за него връщане назад няма. Поражението е смърт за него и за съжаление ако преди месеци заплахата за използване на ядрено оръжие да звучеше налудничаво, то сега вероятността Путин да прибегне до него става все по-голяма.

 

 

Comments are closed.

You cannot copy content of this page