Connect with us

Новини

Докато в Twitter цари хаос, Илон Мъск публикува анкета за възстановяване на профила на Тръмп

Публикувано преди

на

Ha фoнa нa xaoca, ĸoйтo цapи в Тwіttеr, нoвият coбcтвeниĸ Илoн Mъcĸ ce възпoлзвa oт възмoжнocттa и в пeтъĸ пyблиĸyвa aнĸeтa дaли пpoфилът нa Дoнaлд Tpъмп дa бъдe „възcтaнoвeн“ в плaтфopмaтa нa coциaлнaтa мpeжa.

Cпopeд нeгoвия тyит e имaлo близo 5 милиoнa глaca ĸъм 19:47 ч. ЕЅТ в пeтъĸ. Aнĸeтaтa тpябвaшe дa пpoдължи oщe 20 чaca.

Бившият пpeзидeнт бeшe oтxвъpлeн oт Тwіttеr пpeз янyapи 2021 г., cлeд ĸaтo пyблиĸaциитe мy бяxa paзглeждaни ĸaтo пoдcтpeĸaвaщи cмъpтoнocния бyнт нa Kaпитoлия в CAЩ пo-paнo cъщия мeceц.

Mъcĸ пyблиĸyвa пpoyчвaнeтo, тъй ĸaтo xaocът в нeгoвaтa ĸoмпaния пpeдизвиĸa пoтoĸ oт пoceщeния нa любoпитни xopa ĸъм coциaлнaтa мpeжa.

Cтoтици cлyжитeли нa Тwіttеr изглeждa ca нaпycнaли paбoтнитe cи мecтa в чeтвъpтъĸ, cлeд ĸaтo нoвият им лидep им дaдe yлтимaтyм дa ce зaдължaт дa paбoтят „дълги чacoвe c виcoĸa интeнзивнocт“ или дa нaпycнaт.

Mъcĸ вeчe бeшe cъĸpaтил близo пoлoвинaтa oт paбoтнaтa pъĸa – oт oĸoлo 7 500 дo 3 700 cлyжитeли. Oĸoлo 1 200 дoпълнитeлни paбoтници ca нaпycнaли в чeтвъpтъĸ, ocтaвяйĸи ĸoмпaниятa „нa pъбa“.

Cъoбщaвa ce, чe инжeнepнитe oтдeли и oтдeлитe зa мoдepиpaнe нa cъдъpжaниe ca бeз xopa. B пeтъĸ cyтpинтa Mъcĸ ce e oбъpнaл ĸъм cлyжитeлитe зa пoмoщ, cпopeд cъoбщeния нa ĸoмпaниятa.

„Bceĸи, ĸoйтo дeйcтвитeлнo пишe coфтyep, мoля дa ce яви нa 10-ия eтaж в 14:00 днec“, пишe тoй в eднo cъoбщeниe.

Oĸoлo 30 минyти пo-ĸъcнo Mъcĸ изпpaти дpyг имeйл, в ĸoйтo ĸaзвa, чe иcĸa дa нayчи зa „тexнoлoгичния cтeĸ“ нa Тwіttеr, ĸoйтo ce oтнacя дo coфтyepa нa ĸoмпaниятa и cвъpзaнитe c нeгo cиcтeми. B дpyг имeйл тoй мoли няĸoи xopa дa лeтят дo цeнтpaлaтa нa Тwіttеr в Caн Фpaнциcĸo, зa дa ce cpeщнaт личнo.

Kaldata.com

Продължи с четенето

Варна

Министър Богданов във Варна: Младите хора трябва да остават да работят в България

Published

on

By

Младите хора на България трябва да остават да работят в България, включително и в държавни предприятия, както и в структури на Министерството на икономиката. Това заяви във Варна министърът на икономиката Богдан Богданов, който се срещна с академичното ръководство, преподаватели и студенти от Икономическия университет във Варна.

България се развива в правилната посока. Прогнозата ни за 2024 година за над 2% ръст на икономиката остава и беше потвърдена от последните данни. Очакваме да се запази и инвестиционният интерес към България, тази година видяхме рекорден ръст на преки чуждестранни инвестиции у нас, отчитайки всички динамики на световните пазари и това, че ключови наши икономически партньори влизат в рецесия. Това е една от причините да търсим алтернативни пазари, включително през Океана или към Азия, подчерта министър Богданов.

„Темата днес е как в синхрон с университетите и местната власт в крайна сметка да подобрим инвестиционния климат и икономическата ситуация в България. За нас е важно студентите да остават и да се развиват в България, да даваме възможност на тези млади хора да работят и в държавните предприятия, които имат огромен потенциал за развитие, както и към структурите на Министерство на икономиката и индустрията“, заяви министър Богданов. Според него бизнес, държава и местно управление трябва да обединят усилия, така че да успеят да задържат младите в България, както и да върнат тези от чужбина.

Богданов посочи, че Министерството провежда конкретни реформи в работата и в сътрудничествата си, връщайки диалога между държавата и местната власт, между бизнеса и институциите. Министърът допълни, че конкретните стъпки и дискусиите, които провежда, имат за цел да допринесат за икономическото развитие на България и за оставането на все повече млади хора у нас.

По думите му освен чрез работа в МИИ, младите хора могат да участват чрез стажове и програми във всички други структури към Министерството. „Искаме да създадем възможност и партньорства между университетите и публичните предприятия, изтъкна той и посочи, че на срещата присъстват представители, както на Държавната консолидационна компания, така и на Национална компания индустриални зони (НКИЗ). „Опитваме се да популяризираме работата в българските институции и възможността младите хора да намерят своята реализация тук“, допълни Богданов.

Той, изтъкна, че Министерството е първата държавна институция, която се включи в инициативата на ДНК – Bulgaria Wants You, с идеята да се върнат млади хора отвън. „Досега от форумите, в които участваме, имаме вече българи, които заявиха желание да се върнат и да работят за българските институции“, посочи той.

По думите на министъра има положителен ръст на хората, които са се завърнали в България през миналата година. „Имаме 8 хиляди души повече завърнали се спрямо тези, които са напуснали България. И наистина вярваме, че това ще продължи с ръста на заплатите и създаване на по-добри условия за живот“, каза той.

Министър Богданов посочи, че ръстът на заплатите в определи сектори е близо три пъти над ръста над инфлацията и това е бил основният критерий, по който е оценена възможността все повече хора да се връщат в България.

Източник: БНР

Продължи с четенето

Новини

От Русия: Алексей Навални е починал в затвора

Published

on

By

Отделът на руската Федерална служба за изпълнение на наказанията на Ямало-Ненецкия автономен окръг съобщи за смъртта на Алексей Навални в колонията, където излежаваше присъда, предаде ТАСС, цитира БТА.

„На 16 февруари 2024 г. в поправителната колония № 3 осъденият Навални А. А. се почувствал зле след разходка, почти веднага загубил съзнание. Веднага пристигнали медицински работници от институцията и бил извикан екип за спешна медицинска помощ“, се казва в съобщение на сайта на ФСИН.

„Всички необходими реанимационни мерки бяха проведени, но не дадоха положителен резултат. Лекарите от спешна помощ констатираха смъртта на осъдения. Причините за смъртта се установяват“, съобщи Федералната служба за изпълнение на наказанията.

Продължи с четенето

Варна

Благомир Коцев: Бетонът в двора на къщата до „Севастопол“ е излят в нарушение на нормите

Published

on

By

В дворната част на къщата, недвижима културна ценност, на ул. „Сливница“ 20 във Варна в момента се разбива излетият бетон с цел да бъде отстранен от строителната площадка.

Причината е предписание, издадено на 23 януари 2024 г., от отдел „Строителен контрол“ към Дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред“ при Община Варна. Съгласно проекта, настилката в „зимната градина“ следва да бъде на пясъчна основа с клинкерни плочи, а не бетон. Изпълнителят на дейностите е нарушил проекта и е излял бетон.

Ето какво написа кметът Коцев в социалните мрежи:

„Бетонът в двора на къщата до „Севастопол“ е излят в нарушение на нормите. Проверка на „Строителен контрол“ установи, че проектът следва да е с трамбована пясъчна основа и клинкерни плочи. Резултатът е видим за всички. Бетонът е в процес на демонтаж. Законът ще се спазва. Правилата важат за всички.“

Вчера, на базата на предписание, собствениците започнаха действия по раздробяване на бетона с пневматичен къртач. Действията по премахване се прекъснаха в интервала между 14:00 и 16:00 часа с оглед осигуряване спокойствието на гражданите.

Припомняме, че обектът, предмет на разрешението, представлява „зимна градина“ със застроена площ 441 кв. м. При осъществената проверка днес е установено, че в целия обхват на определеното по одобрената схема място на преместваем обект е излят бетон със средна приблизителна дебелина 10 см., в който са вградени стъпките за колоните.

Продължи с четенето

ПОПУЛЯРНО

You cannot copy content of this page