Connect with us

Политика

Добромир Живков, социолог: В ПП има скрит потенциал

Публикувано преди

на

Битката за първо място изглежда предрешена, но по-интересното се очаква да бъде около 4-процентовата бариера. Това коментира социологът от „Маркет линкс“ Добромир Живков в ефира на bTV във връзка с последното социологическо проучване на агенцията.

Според него е възможна допълнителна мобилизация по отношение на „Продължаваме Промяната“, които по думите му разполагат със „скрит потенциал“.

В ПП има скрит потенциал, БСП изглежда в добра форма, докато „Демократична България“ успява да възстанови част от подкрепата си, посочи Живков.

Що се касае за очакваната избирателна активност, социологът изрази мнение, че тя едва ли ще надхвърли тази от изборите през ноември м.г., когато до урните отидоха малко над 40% от гласоподавателите.

Относно доверието сред българските политици проучванията сред обществото показват, че президентът Румен Радев продължава да се ползва с най-високо доверие, макар вече и то да отбелязва лек спад.

Доверието в служебния кабинет също не е много високо, макар че очаквахме малко по-високи стойности, но това не се случва. Причините са много. Една от тях е, че служебният кабинет влезе без много силна заявка и продължава да е в сянката на президента, който доминира в момента изпълнителната власт, разясни Добромир Живков.

novini.bg

Продължи с четенето

България

Бойко Борисов: Нямам очаквания от срещата Радев-Главчев (ВИДЕО)

Published

on


Нямам очаквания от срещата Радев-Главчев и няма да коментирам, това каза днес Бойко Борисов. В личната си страница във Фейсбук той допълни:

Отговорността за министрите и работата е на Министерски съвет.

Отново напомням колко много партийни кадри на БСП бяха назначавани в служебните кабинети на Радев. Цели партии се създаваха след това.

Днес в пленарна зала се гледа предложението на ГЕРБ за увеличение на заплатите на военните. Кадрите в армията не трябва да изтичат, трябва да бъдат добре възнаградени.

Преди 3 години покривахме всички критерии за Еврозоната и можеше да сме там заедно с Хърватия. Причината да не сме се корени отпреди 3 години, сега чуваме само негативни вести, но всички ние си го заслужихме.

Продължи с четенето

България

Бойко Борисов: През последните девет месеца ГЕРБ носи 100% отговорност за външната политика (ВИДЕО)

Published

on

През последните девет месеца ГЕРБ носи 100% отговорност за външната политика чрез Мария Габриел и чрез мен като председател на външната комисия, това каза днес Бойко Борисов. В личната си страница във Фейсбук той допълни:

Искаме тази линия и доктрината, за която сме се борили, да продължи.

Още от първия ден на това служебно правителство ясно заявих, че не съм съгласен с външния министър и с много от назначенията, но така е преценил Главчев. Половината министри в този кабинет са от ПП/ДБ.

Политическата отговорност за това правителство се носи от парламента. Призовавам колегите от ПП/ДБ и ДПС, с които заедно гласувахме промените в Конституцията, да бъдем на висотата на сътвореното.

Продължи с четенето

България

Кирил Петков: Бих подкрепил вотът на недоверие, но той не е конституционно обоснован (ВИДЕО)

Published

on

Ето какво каза Кирил Петков по повод вотът на недоверия към служебното правителство и по актуални политически теми от страната:

 

Продължи с четенето

ПОПУЛЯРНО

You cannot copy content of this page