Добрият пример: QR кодове в електробусите разказват историята на Русе

0
81
Каква е връзката на Русе с храм паметника Александър Невски, определянето на кандидатите на Нобелова награда за химия, световноизвестният роман Зелената шапка, електрификацията на голяма част от градовете на Северна България? Тези и още много други любопитни факти може да научите пътувайки с новите електробуси на Общински Транспорт Русе ЕАД.
 
„Пътувай в историята“ е съвместен проект на Общински Транспорт Русе ЕАД и Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“, които се реализира по програма Знание и растеж, осъществявана в партньорство с Еконт Експрес ООД. Инициативата има за цел да повиши знанията на русенци за бележити личности свързани с града.
 
Във всеки от новите електробуси са поставени QR кодове. Те могат да се сканират с телефон или таблет. Всеки сканирал даден QR код има възможност да научи повече за знакови личности от историята на Русе.
 
В информационните статии са включени както подробности около техния жизнен път, с какво са допринесли за развитието на града, така и снимков материал. За по-любознателните са посочени и източници за допълнителна информация. На този етап е включена информация за 20 бележити личности, като списъка постепенно ще се допълва.
 
За да бъде още по – интересно пътуването в историята, както и с цел стимулиране на младите хора да трупат знания, се предвижда провеждането през есента на куиз с предметни награди. В куиза освен въпроси свързани със съдържанието по проекта, ще бъдат включени и въпроси свързани с историята на град Русе.

Comments are closed.

You cannot copy content of this page