Днес във Варна стартира Балканската джет ски купа

0
76

Първи кръг от Националните шампионати и „Балканска Джет Ски Купа“ стартират днес във Варна. След успешния дебют на морската ни столица през миналата година, амбициите са да се надгради такова голямо събитие от международен мащаб.
От 17 до 19 юни на офицерския плаж ще стартират участници от България, Румъния и Гърция в спор за Балканската титла. Инициативата и организацията е на новосформирания „Клуб за Джет Ски Спорт Варна“ и Дирекция Спорт на Община Варна в лицето на директора Кристиян Димитров.
Звездата в атрактивната Free Style категория отново е Европейския шампион Дени Делиман от Румъния, а при децата отново ще ни радва 14 годишната Мари Петрова от Добрич. Тя ще мери сили с румънския състезател Себастиан Давидеску, който е само с една ръка и силна воля за победа. При дамите също ще бъде интересно и красиво. При най-мощните джетове над 500 к.с. водата ще „ври и кипи“ при стартовете на Кристиян Чобану от Румъния и Валери Михалев от Бургас.В категорията на серийните машини титлите си ще защитават Огнян Георгиев, а при EXPERT категорията Николай Димитров, като те са членове на най-младия клуб от град Лом „Джет Ски Екстрийм Клуб“.
Стартовете започват от 10 часа в събота, а финалните гонки са в неделя от 10 часа. Повече информация можете да намерите във Фейсбук страницата ни Jet Ski Bulgaria.

Comments are closed.

You cannot copy content of this page