Connect with us

Събития

Десетки водещи винопроизводители от България участват в голям форум в София

Публикувано преди

на

Единадесетото издание на най-големия форум на българското вино DiVino.Taste събра 80 от най-добрите родни производители в „Интер Експо Център“ в столицата. Събитието започна на 11 ноември и ще продължи до 13 ноември, като посетителите могат да дегустират над 500 вина.

Всяка винарна има право да участва най-много със 7 вина, а гостите имат възможност за пряк контакт с хората, които стоят зад създаването им и могат да се запознаят от първо лице с концепцията и философията им.

Сред изложителите са и трите български винарски изби, влезли в тазгодишната престижна класация World’s Best Vineyards 2022: Top 100 – „Мидалидаре Естейт“, „Вила Мелник“ и винарско имение „Драгомир“.

От „Драгомир“ казаха, че повечето посетители на винарната им са чужденци, които често са по-информирани за родното ни винопроизводство от повечето българи. Затова подобни събития са определяни като важни за популяризирането на местните производители. Във винарната, както и в много от останалите, редовно се правят дегустации и обиколки из избите и лозята.

Организаторите на форума са подготвили и богата програма от майсторски класове, семинари, лекции и презентации. „Майсторските класове на DiVino.Taste 2022, които ще се проведат на 12 и 13 ноември, са един добър начин да разширим и задълбочим познанията си по някои определено важни винени теми – български, балкански и световни“, заявяват от DiVino.

През годините DiVino.Taste се превърна в най-успешното събитие за популяризиране на качественото българско вино и винопроизводство. Форумът представлява професионална платформа за пряка комуникация и директен контакт между българските винопроизводители и ресторантьори, дистрибутори, крайни клиенти.

Броят на изложителите е нараснал от 37 в първото издание през 2011 г. до 84 през ноември 2019 г. В предишното издание през 2021 г., въпреки ограниченията заради пандемията, участие са взели 65 виноизложители. Посетителите също са се удвоили – от близо 3000 през 2011-а до над 6000 през последните две години.

БТА

Продължи с четенето

Събития

Кметът на Варна ще открие форума „Кариера и живот – защо в България?“

Published

on

Кметът на Варна Благомир Коцев ще открие официално най-големия форум за българи в страната и чужбина – „Кариера и живот – защо в България?“, съобщиха организаторите.

Събитието ще се състои на 2 декември в Двореца на културата и спорта в града, организира се от Иван Христов и Андрей Арнаудов, и тяхната платформа за кариера и живот Bulgaria Wants You.  Официално обявени са и имената на лекторите, които ще разкажат своите истории на успеха от сцената на форума. Сред тях са олимпийският шампион по сноуборд Александра Жекова, бившият финансов министър Николай Василев и волейболната легенда Владимир Николов. Редом до тях ще се изявят и топ мениджъри на международни компании, а над 25 кариерни щанда ще предлагат конкретни работни позиции в региона.  Форумът идва във Варна след издания в София, Пловдив, Лондон и Виена.

Събитието „Варна: Кариера и живот“ е напълно безплатно за посетителите, но изисква предварителна регистрация на сайта на платформата.

БТА

Продължи с четенето

Събития

НЧ „Просвета – 1927г.“ в с. Приселци организира „Благотворителен Базар“ за обновяване на библиотеката си

Published

on

Тази неделя НЧ “ Просвета – 1927г.“ в с. Приселци организира “ Благотворителен Базар“ за обновяване на библиотеката си. Събитието е обявено в социалните мрежи, а като начален час е обявен 10.00 ч.

Талантливите хора от нашето село се погрижиха да изработят красиви великденски декорации, картини, ароматни сапуни и още много интересни изненади.Събитието ще се проведе в двора на Храм “ Свети Дух “ с. Приселци. Очакваме ви, за да споделим заедно, красивият празник Цветница и да подкрепим благородната кауза ❤️! – пишат организаторите.

Ние подкрепяме благородната инициатива и приканваме всички жители на Община Аврен и на Варна да подкрепят чителището и да посетят базара.

Продължи с четенето

Събития

14-ти София Филм Фест във Варна се задава с вълнуваща и предизвикателна програма

Published

on

14-ти София Филм Фест във Варна се задава с вълнуваща и предизвикателна програма от 24-ти март до 2-ри април във Фестивален и конгресен център – Варна!
Тазгодишното издание на фестивала ще започне с филма на режисьора Тонислав Христов – „Добрият шофьор“, чиято световната премиера беше в програмата на 62-рия МФФ Солун, непосредствено след това бе представен и пред публиката на 32-рия МФФ в Котбус,
🎟🎬 БИЛЕТИ за 14-ти София Филм Фест във Варна – СКОРО!
ДОБРИЯТ ШОФЬОР
Финландия-Швеция-България, 2023, 110 мин, цветен
Иван е български таксиметров шофьор, който живее в курорта Златни пясъци. Той спестява пари, за да се върне във Финландия, където са съпругата и синът му, и да поправи грешките от миналото.
Парите не достигат и Иван е принуден да прояви изобретателност, за да печели по-бързо, което му създава проблеми. Ако въобще успее да стигне до другия край на Европа, възможно ли е да поправи това, което някога е било разрушено?
РЕЖИСЬОР
Тонислав Христов
СЦЕНАРИЙ
Каарле Ахо, Тонислав Христов, Константин Божанов
ОПЕРАТОР
Орлин Руевски
МУЗИКА
Лиса Нордстрьом
С УЧАСТИЕТО НА
Малин Кръстев, Герасим Георгиев, Слава Дойчева, Алма Пойсти, Амос Бротерус
ПРОДУЦЕНТИ
Каарле Ахо, Кай Нордберг

Продължи с четенето

ПОПУЛЯРНО

You cannot copy content of this page