Гюров: Борисов защо мълчи за руските дипломати, пак ли му е спрял токът

0
176

Националният съвет на ПП ще се събере, за да обсъди отново дали Кирил Петков да бъде пак кандидат за премиер. Има нова информация, реакции на коалиционните партньори. 

Моето име не е било предмет на обсъждане, заяви председателят на парламентарната група на ПП Андрей Гюров по Нова тв. Той допълни, че в ПП има много подготвени хора. Бившият председател на парламента Никола Минчев е един от тях, консенсусна фигура, каза в отговор на въпрос Гюров.

При президента Румен Радев утре със сигурност ще отида аз, заедно с човека, който ще приеме мандата за съставяне на кабинет в този парламент, обясни той.

Учудвам се, че Бойко Борисов още не се е изказал по въпроса за изгонените руски дипломати, да не би пак да му е спрял токът. Нека да отговори защо 12 години не са предприети никакви мерки, каза още Гюров.

Посланик Митрофанова показа, че не владее нито дипломатическия език, нито управлението на дипломатическите отношения между България и Русия, коментира той. Очакваме тя да промени начина, по който говори, или да се намери по-подходящ човек, заяви председателят на ПГ на ПП.

offnews.bg

Comments are closed.

You cannot copy content of this page