Германската верига супермаркети „Алди норд“ (Aldi Nord) ще съкрати работното време на много от магазините си от ноември в опит да намали енергийните си разходи, съобщи компанията, цитирана от Ройтерс и БТА.

Търговските обекти ще затварят в 20:00 часа местно време от 1 ноември, информира „Алди норд“, която управлява магазини в северната част на Германия.

Новото работно време ще е в сила по време на зимния сезон 2022-2023 г., уточнява компанията.

Корпорацията, която развива бизнес в 9 европейски страни и управлява над 2 200 магазина в Германия, не уточнява колко от търговските й обекти ще бъдат засегнати от промяната на работното време. На корпоративния й сайт е посочено, че супермаркетите й обикновено затварят между 20:00-22:00 часа, пише Ройтерс.

„Алди норд“ и „Алди зюд“ (Aldi Süd) са две независими една от друга вериги от магазини, които се обособяват през 1966 г. на базата на общия бранд „Алди“ (Aldi).

Едната търговска група управлява магазините на бранда в северната част на Германия, а другата в южната част на Федералната република. Границата между териториите на двете търговски вериги е известна като „Алди екватор“ (Aldi Equator).

Вериги от магазини в цяла Европа се опитват да намалят енергийните си разходи поради нарастващите цени на фона на военната агресия в Украйна, предприета от управляващите в Москва, поради която доставките на руски природен газ за повечето страни на Стария континент бяха прекратени почти напълно, отбелязва Ройтерс.

dir.bg