Газпром и Путин могат да минат без корупцията в България, но за нашите политици тя е като „слънцето и въздуха“ *

0
1008
Корупцията окончателно потопи и Радев и служебното му правителство. След срещата му с Лукойл тайно са удължили абсурдната концесия на пристанището Росенец. Да, същата, за която ни казаха, че тъй като държавата няма контрол, ще видим Шенген през крив макарон.
Ако мислите, че само дотук са спрели услугите на Радев към Лукойл се лъжете. Вчера излезе информация от руски източници, че средната европейска цена за сорта Уралс (този, който ние купуваме) за месец септември била …. 68,5 долара за барел. А ние купуваме за около 92 долара за барел. Купуваме средно по 220000 барела на ден, или около 6,6 милиона барела на месец. Това дава разлика от около 70 стотинки на литър на бензиноколонката, която вие плащате. Тази разлика отлита към Лукойл – Литаско е 158 милиона долара или над 300 милиона лева. И част от нея – се връща като комисионни за „елита“. Как мислите дали можете да отгатнете за какво са си говорили Радев и Лукойл и чий интерес той е защитил? От един път
Грозното в тази работа не е само, че Радев тръгна по стъпките на Първанов и очевидно няма да остане „валат“. А че не им пука от нищо – криза имало, народът се чудел как да свърже двата края.
Така де, един път се президентства.
И не е само нефта. Договориха се да вкарват руски ВПГ от Северен поток, и там комисионните са стратосферни. Няма търгове, няма процедури – има посредник – гръцки фирми, и Газпром не оставя никой недоволен. Разбира се, само топ нивата, плебеите само облизват.
Страшното е, че Газпром и Путин могат да минат без корупцията в България, но за нашите политици тя е като „слънцето и въздуха“ Следващият петък започвам разказа за Ай Джи Би – този път сигурно. Докато го писах и нахвърлях бележки си казах – как при всичко това хората от Ай Джи Би и аз изобщо оцеляхме?!
От информираният русофил Василев.
* Заглавието е на varnalive.bg

Comments are closed.

You cannot copy content of this page