Връщат маските в автобусите и магазините във Варна

0
163

Заповед публикувана в сайта на Регионалната здравна инспекция във Варна,  въвежда нови противоепидемичните мерки  валидни за цялата област от 1 август до края на месеца. Те включват носенето на маски  в магазините и градския транспорт.

Също така маски трябва да бъдат ползвани във всички помещения, предназначени за обществено ползване – лечебни заведения, оптики, аптеки, специализирани институции за социални услуги, администрации, търговски обекти, гари. Единственото изключение е за персонала и клиентите в ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения и барове и фитнес залите.

Децата до 6-годишна възраст не са задължени да носят маски.

В заповедта на РЗИ е посочено, че работодателите трябва да организират противоепидемични мерки в помещенията и да осигурят физическа дистанция между хората от най-малко 1,5 метра.

Филтърът на сутрешния пропусквателен режим в детските заведения трябва да бъде засилен, а децата със симптоми за COVID-19 или други заразни заболявания да не бъдат допускани в помещенията.

Ограничения се налагат и върху свижданията в болниците и хосписите в региона. Близките могат да посещават само пациенти, които са приети за повече от 5 дни и то по преценка на лекуващия лекар.

Comments are closed.

You cannot copy content of this page