Волейболният ни отбор приключи участието си в Лигата на Нациите със загуба от Китай

0
76

Волейболният национален отбор загуби от Китай с 1:3 (28:26, 23:25, 23:25, 17:25) в оспорван мач в Лигата на Нациите, игран в Гданск.

Българският селекционер Николай Желязков заложи на следния стартов състав: Мартин Атанасов, Денис Карягин, Николай Колев, Светослав Гоцев, Добромир Димитров, Светослав Иванов и либерото Владислав Иванов.

Тимът на България спечели драматично първия гейм с 28:26. Няколко пъти се сменяше водачеството, но тимът ни взе аванс в края и след като пропусна два геймбола, успя при третия опит.

Във втория гейм Китай имаше превъзходство, но тимът на България стигна намали пасива си само на точка при 22:23. Азиатците успяха да го затворят с 25:23.

Същото се повтори и в третия гейм, като на моменти съперникът ни водеше със 17:11. България направи две поредни точки при 21:24, но нямаше сили за повече и китайците направиха пълен обрат.

Те се представиха още по-силно в четвъртия гейм, в който нито за момент не застрашихме съперника, който затвори мача с 25:17.

Най-резултатен в мача бе Цзингуен Чжан с 18 точки, а Цзингие Ван остана с 15 точки. 15 точки за отбора на България реализира Денис Карягин, а по 11 добавиха Алекс Николов и Светослав Гоцев.

С успеха Китай изпревари България на 13-о място, като вече има 3 победи, докато българският тим е с 2.

Това бе и последният мач на тима ни, който си осигури оставането в групата с успеха над отбора на Нидерландия.

БТА

Comments are closed.

You cannot copy content of this page