Connect with us

Варна

Варна – град на невидимия кмет, невидимата индустриална зона, невидимата градска железница и невидимите подземни контейнери*

Публикувано преди

на

Невидимият кмет на Варна казал, че видиш ли вече можело да имаме още по-мащабен проект във Варна от бул. Левски.
От летището до бул Левски до курортите и оттам директно в космоса!
Градска, извънградска железница, както и летящи коли от севастопол до златни пясъци.
Кмете, ти едни подземни контейнери, обещани преди 8 години не можеш да сложиш, за да не сме заринати в боклук, какви градски железници са ти в главата?
Малко и за една фекална тръба пропусна да съобщиш на Варненци, ама айде карай.
Мащабният бул. Левски, верно е мащабен, ама като цена – 40 милиона на километър и при първия дъжд изкарваме лодките.
Кмете, а какво стана с дупката на центъра, за която общинските съветници от ГЕРБ и ДПС гласуваха 43 милиона преди 4 години? Нула на квадрат.
Къде ти е обещаваната от години индустриалната зона, кмете? Варна е последният голям град в България без такава.
За дупките по улиците и падащите мазилки на подлезите няма смисъл да почвам. Както и за падащите покриви на училищата и ремонтите на петорни цени.
Равносметката:
Най-скъпият булевард в Европа, тук там малко асфалтова козметика, малко санировка, някое друго проектче и толлкоз.
Индустриална зона – няма. Втори мост- няма. Стадион – няма. Пристанище – слабо.Работеща отводнителна система – абсурд. При всеки дъжд ставаме като малката Венеция.
Разбити тротоари и инфраструктура, падащи тавани на подлези, дупки.
Плачево сметоизвозване..
Абсолютно посредствено управление и похарчени милиарди.
И верно гледам активен си във фейса, ама само там.
*Заглавието е на varnalive.bg

Продължи с четенето

Варна

Прокуратурата поиска имунитета на Бойко Борисов

Published

on

By

Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на главния прокурор на Република България Иван Гешев да внесе мотивирано искане до Народното събрание за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Бойко Борисов  – бивш министър – председател и депутат в 49-то Народно събрание.

Предложението е изготвено във връзка с досъдебно производство, известно в медиите като „Барселонагейт“, по което са събрани доказателства по смисъла на чл. 219 НПК за извършено престъпление по чл. 253 НК от народния представител пране на пари/.

От доказателствата, събрани в хода на досъдебното производство, може да се стигне до извода, че бившият министър-председател е предоставил на трети лица, придобити в резултат на извършено престъпление, средства за закупуването и наемането на недвижими имоти в чужбина, съобщиха от държавното обвинение.

Продължи с четенето

Варна

„Градски транспорт“ Варна пуска допълнителни автобуси за Великден

Published

on

By

Общинското дружество „Градски транспорт“ във Варна осигурява допълнителни автобуси за Великден. В нощта на събота срещу неделя, когато в Катедралния храм „Свето Успение Богородично“ ще бъде отслужена тържествена Великденска служба, извънредни курсове ще има по автобусни линии 17, 22, 31/31А, 148 и тролейбусни линии 82 и 83/88. Те ще се движат в следните часове:

·Автобусна линия 17 от сп. „ЖП Гара“ в 22:40 ч., от Боровец в 23:00 ч./Галата 23:10 ч.,  от Катедралата – 00:50 ч., от Галата в  01:30 ч.;

·Автобусна линия 22 от „Владиславово“ в 22:45 ч., от сп. „Централна поща“ в 00:55 ч.;

·Автобусна линия 31/31А без обслужване на к. к. „Св. св. Константин и Елена“ – през сп. „Балкан“, от сп. „ЖП Гара“ в 22:20 и 23:00 ч., от „Виница“ в 23:00 ч., сп. „Козирката“ в 01:00 часа, от „Виница“ до Катедралата в 01:40 ч.;

·Автобусна линия 148 от „Владиславово“ до Катедралата в 23:00 часа, от Катедралата –  в 01:10 часа;

·Тролейбусна линия 82 от Владиславово до сп. „Централна поща“ в 23:00 часа, от сп. „Централна поща“ – в 01:00 часа;

·Тролейбусна линия 83/88 до Владиславово от сп. „Централна поща“ в 00:50 ч.

Продължи с четенето

Варна

ВИДЕО: Огромна дупка се появи на натоварения бул. Цар Освободител във Варна

Published

on

By

Огромна дупка се появи на натоварения бул. Цар Освободител във Варна. Днес в дъжда дупката не се забелязваше и десетки коли не успяха да я заобиколят и се нанизаха в нея. Дупката се е образувала преди няколко седмици и се намира в изключително натоварения участък между бензиностанциите Ромпетрол и Лукойл. В последните дни обаче тя е станала много по-голяма и вече е опасна на преминаващите автомобили. Да се надяваме Община Варна да намери начин да оправи дупката с част от половинмилиардния си годишен бюджет.

AutoZona.bg

Продължи с четенето

ПОПУЛЯРНО

You cannot copy content of this page