Бюджет 2022: Ще има ли пари за ремонт на Аспарухов мост

0
71
Вчера народното събрание прие на първо четене бюджета за 2022 година, a депутатите ще имат възможност между първо и второ четене да направят предложения за промени. Дали някой от избраните от район Варна депутати ще настоява за отделяне на средства за най-наболелия проблем на Варна – Аспарухов мост?
Щедрите на обещания кандидати за депутати рязко загубиха интерес към проблемите на Морската столица в момента, в който станаха депутати. Всъщност не можем да очакваме нищо от хора, които не живеят във Варна, а бяха спуснати от партийните централи за водачи на листи.
Досега въпроса за средства за ремонт на Аспарухов мост е бил поставен само от Кирил Симеонов, депутат от ИТН. Отговор от министър Гроздан Караджов все още няма. Пълната апатия на депутатите избрани от Варна контрастира с активността на техните колеги от другите райони, които активно работят за финансиране на инфраструктурни проекти в техните райони.
Варна я няма в нито един от инфраструктурните приоритети на новото коалиционно правителство.
При това положение в близките години вероятността за цялостен ремонт на Аспарухов мост е нищожна, а мисълта за нов мост граничи с фантастиката.
За варненци остават красивите картинки, които кмета Портних с години лансира в социалните мрежи, за които естествено получи хиляди малоумни „Браво, кмете!“

Comments are closed.

You cannot copy content of this page