Асен Василев към Делян Добрев: Кажете, че съм откраднал, за да ви осъдя

0
183

Кажете, че съм откраднал, за да ви осъдя. Така съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев се обърна към Делян Добрев от ГЕРБ в предаването „Панорама“.

Той категорично отрече подобни обвинения. Според него, управлението на ГЕРБ в било пагубно за страната. А това си личи по големия брой хора, които са избрали да напуснат България. Василев за пореден път потвърди отказа на ПП да подкрепи правителство на ГЕРБ. Въпреки това, той не отрече важността България да има редовен кабинет и работещ парламент.

„Миналата година бяхме първи и поехме отговорност. Направихме коалиция, за която всички казваха, че е невъзможна. Видяхте колко беше трудно това да се сглоби. Имахме двуседмичен маратон публични преговори тема по тема“, припомни той.

Василев обясни и защо е важно депутатите да започнат работа. „Има много смисъл в комисиите в парламента, в самия парламент да отстояваме редица политики, които заложихме в нашата програма – съдебна реформа, работеща КПКОНПИ, съдия, който да разследва главния прокурор. Икономическата политика, социални полтики, данъчен кредит за работещи семейства, увеличение на минималната работна заплата така, че да е 50% от средната работна заплата, да се запазят цените на ел. енергията за бизнеса, да се повиши прагът за регистрация по ДДС. Да бъдат приети законите по Плана за възстановяване и устойчивост. Не подкрепихме Украйна за членство в НАТО, това също трябва да е в компетенцията на парламента“, изброи съпредседателят на „Продължаваме промяната“.

Той заяви още, че ПП подкрепя изпращането на оръжие за Украйна.

novini.bg

 

Comments are closed.

You cannot copy content of this page