Connect with us

Политика

Асен Василев към Делян Добрев: Кажете, че съм откраднал, за да ви осъдя

Публикувано преди

на

Кажете, че съм откраднал, за да ви осъдя. Така съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев се обърна към Делян Добрев от ГЕРБ в предаването „Панорама“.

Той категорично отрече подобни обвинения. Според него, управлението на ГЕРБ в било пагубно за страната. А това си личи по големия брой хора, които са избрали да напуснат България. Василев за пореден път потвърди отказа на ПП да подкрепи правителство на ГЕРБ. Въпреки това, той не отрече важността България да има редовен кабинет и работещ парламент.

„Миналата година бяхме първи и поехме отговорност. Направихме коалиция, за която всички казваха, че е невъзможна. Видяхте колко беше трудно това да се сглоби. Имахме двуседмичен маратон публични преговори тема по тема“, припомни той.

Василев обясни и защо е важно депутатите да започнат работа. „Има много смисъл в комисиите в парламента, в самия парламент да отстояваме редица политики, които заложихме в нашата програма – съдебна реформа, работеща КПКОНПИ, съдия, който да разследва главния прокурор. Икономическата политика, социални полтики, данъчен кредит за работещи семейства, увеличение на минималната работна заплата така, че да е 50% от средната работна заплата, да се запазят цените на ел. енергията за бизнеса, да се повиши прагът за регистрация по ДДС. Да бъдат приети законите по Плана за възстановяване и устойчивост. Не подкрепихме Украйна за членство в НАТО, това също трябва да е в компетенцията на парламента“, изброи съпредседателят на „Продължаваме промяната“.

Той заяви още, че ПП подкрепя изпращането на оръжие за Украйна.

novini.bg

 

Продължи с четенето

България

Бойко Борисов: Нямам очаквания от срещата Радев-Главчев (ВИДЕО)

Published

on


Нямам очаквания от срещата Радев-Главчев и няма да коментирам, това каза днес Бойко Борисов. В личната си страница във Фейсбук той допълни:

Отговорността за министрите и работата е на Министерски съвет.

Отново напомням колко много партийни кадри на БСП бяха назначавани в служебните кабинети на Радев. Цели партии се създаваха след това.

Днес в пленарна зала се гледа предложението на ГЕРБ за увеличение на заплатите на военните. Кадрите в армията не трябва да изтичат, трябва да бъдат добре възнаградени.

Преди 3 години покривахме всички критерии за Еврозоната и можеше да сме там заедно с Хърватия. Причината да не сме се корени отпреди 3 години, сега чуваме само негативни вести, но всички ние си го заслужихме.

Продължи с четенето

България

Бойко Борисов: През последните девет месеца ГЕРБ носи 100% отговорност за външната политика (ВИДЕО)

Published

on

През последните девет месеца ГЕРБ носи 100% отговорност за външната политика чрез Мария Габриел и чрез мен като председател на външната комисия, това каза днес Бойко Борисов. В личната си страница във Фейсбук той допълни:

Искаме тази линия и доктрината, за която сме се борили, да продължи.

Още от първия ден на това служебно правителство ясно заявих, че не съм съгласен с външния министър и с много от назначенията, но така е преценил Главчев. Половината министри в този кабинет са от ПП/ДБ.

Политическата отговорност за това правителство се носи от парламента. Призовавам колегите от ПП/ДБ и ДПС, с които заедно гласувахме промените в Конституцията, да бъдем на висотата на сътвореното.

Продължи с четенето

България

Кирил Петков: Бих подкрепил вотът на недоверие, но той не е конституционно обоснован (ВИДЕО)

Published

on

Ето какво каза Кирил Петков по повод вотът на недоверия към служебното правителство и по актуални политически теми от страната:

 

Продължи с четенето

ПОПУЛЯРНО

You cannot copy content of this page