Connect with us

Политика

Антоанета Цонева: Рафинерията на „Лукойл“ в Бургас да бъде поставена под оперативен контрол

Публикувано преди

на

Антоанета Цонева пред БТВ: България трябва да има управление. Политането в спирала от предсрочни избори означава да не можем да управляваме кризите. Водя кампания в два големи района, изминахме хиляди километри, проведохме срещи със стотици хора. Всички те казват – искаме управление. Бизнесът иска стабилност.
❗Демократична България ще отстоява категорично своя много ясен дневен ред за България чиста от корупция и за един закон за всички. Ще отстояваме твърдо ключовите различия с БСП, като позициите ни за Газпром и за Украйна. България не може да има разумно управление без Демократична България.
👉Когато „Газпром“ не си вдига телефона, България не може да бъде поставена на колене. Продължаваме да сме най-яростните защитници на енергийната диверсификация – излязохме на протест още при първите знаци за завой към Кремъл, а в последствие единствени поискахме оставката на енергийния министър Росен Христов.
👉Настояваме рафинерията на „Лукойл“ в Бургас да бъде поставена под оперативен контрол. България трябва да влезе в Еврозоната още през 2024 г., а преди това и в Шенген.

Продължи с четенето

Политика

Петков обясни на Борисов защо няма да влезем в Шенген

Published

on

By

Ако Борисов иска да знае защо няма да влезем в Шенген, отговорът е прост: заради схеми като „Капитан Андреево“ и „Росенец“. Заради това, че първият законопроект, който внесохме – за КПКОНПИ, не стигна до зала, за сметка на Изборния кодекс. Това написа във Фейсбук лидерът на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков.

По негови думи европейските лидери просто не вярват на Борисов.

Петков е категоричен, че единственият начин да влезем в Шенген е, ако в страната ни има отново антикорупционно правителство.

Той подчертава, че битката за България тепърва започва и е само въпрос на време страната отново да се върне по пътя на справедливостта и просперитета.

В допълнение Петков дава и отчет през своя поглед на случилото се през тази седмица:

„1. Приеха хартиената бюлетина – върна се възможността с мастило да зацапват бюлетините. Вече всички разбраха, че през 2015 невалидните бюлетини са над 400,000, което е повече от всички гласували във Варна, Бургас и Пловдив взети заедно!

2. Махнаха възможността машината да отпечатва машинен протокол. Никаква проверка. Всичко ще се брои ръчно и на тъмно!

3. МИР Чужбина остава неясна идея за далечното бъдеще. Явно ГЕРБ, ДПС и БСП не ги интересуват въобще българите в чужбина.

Стратегия е ясна – статуквото иска избори с подправен вот„.

Той допълва, че през следващите седмици ще наблюдаваме „поредното театрално представление на ГЕРБ“, а именно опит за съставяне на правителство.

Ще гледаме монолозите на Борисов, политика, сведена до евтина шоу програма, платени сутрешни анализатори… и всичко това в пореден опит отново да изкривят общественото мнение, обобщава лидерът на ПП.

Той припомня, че преди седмица с идеята за правителство на малцинството ПП са посочили своите ясни приоритети – членство в Еврозоната, Шенген, социален пакет, бизнес пакет, реформи в съдебната система. Вчера обаче ГЕРБ, ДПС и БСП по негови думи са убили тези приоритети.

news.bg

Продължи с четенето

Политика

Костадинов (Възраждане): Случилото се е изборна вакханалия и тя ще продължи

Published

on

By

Случилото се е изборна вакханалия и тя ще продължи. И химнът, който слушахме снощи, не помогна. Това заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов в студиото на Нова телевизия в коментар на 18-часовия маратон за гласуване на поправки в Изборния кодекс.

Този парламента няма волята, но и желанието да работи, с всяко едно решение този парламент увеличава разделението в обществото. Очакват ни избори през март, единствената алтернатива, според Костадинов, който обаче не изключи и единствената възможност за съставяне на правителство – ГЕРБ и БСП да го подкрепят.

Костадинов призова президента Румен Радев да наложи вето над промените, макар и в това да не е напълно уверен, че ще се случи, тъй като държавният глава в последно време не се вслушва в такива искания. Като пример лидерът на „Възраждане“ даде това, че Радев отказа свикване на референдум за приемането на еврото.

Възраждане“ са гласували против връщането на хартиената бюлетина, въпреки че смятат, че и при машинното гласуване има злоупотреби само че на централизирано ниво и все пак може би по-малко. Те са настоявали да се обсъди ролята на „Информационно обслужване“, което не е станало обаче.

Иначе, според Костадинов, наблюдателите в СИК не са никаква гаранция за честно преброяване на вота, а като пример даде делото, което е водил през 2003 г. и което е спечелил, когато едва след решение на съда в чувала са открити неговата бюлетина, както и други за „Възраждане„, които не са били отчетени изобщо.

novini.bg

Продължи с четенето

Политика

Румен Радев връчва първия мандат в понеделник

Published

on

By

Президентът Румен Радев ще връчи първия проучвателен мандат на ГЕРБ в понеделник, 5 декември, обяви той днес.

Мандатът се връчва първо на политическата сила, спечелила най-висок резултат на парламентарните избори.

„Надявам се, че времето, което дадох допълнително, да бъде оползотворено по най-добрия начин“, каза държавният глава.

Продължи с четенето

ПОПУЛЯРНО

Copyright © 2022 varnalive.bg.