Connect with us

Варна

Абсурдите на европейската инвестиция във Варна. – всички български проблеми, събрани в шепа плаж и две шепи море…

Публикувано преди

на

Абсурдите на европейската инвестиция във Варна. – всички български проблеми, събрани в една шепа плаж и две шепи море…

 

  1. В новото пристанище имат достъп по море дори малки деца, ходейки пеша по дъното. Отделно от абсурдната ситуация, това е изключително опасно, поради необезопасения за пешеходци вход за лодки.
  2. От снимките се вижда, че старото рибарско пристанище, все още съществува на същото място, на което си беше и преди започване на строителството. Интересно е, че платихме за ремонт на това пристанище, а беше изградено ново върху Морски плаж.
  3. Европейската комисия не се заинтересува от унищожаването на плажа и прехвърли горещия картоф на българските институции в лицето на министерството на земеделието.
  4. От Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и подопечната му Агенция по геодезия, картография и кадастър (АГКК) потулваха престъплението и манипулираха Кадастрално-информационната система (КАИС), също финансирана с европейски средства.
  5. Прокуратурата също не видя престъплението.
  6. От „Да, България!“ казаха буквално „Няма да сезираме европейските институции! Това е наш проблем, а не европейски.“… Сякаш не сме Европа и може би, инвестирането на европейски средства в нарушение на родното ни законодателство не е нарушение на законодателството на Европейския съюз (ЕС)!
  7. „Дневник“ не пожелаха да публикуват опровержение на манипулативните изявления на институциите.
  8. Кмет, свещеник и журналисти се снимаха с инвалид на плажа, който след това казаха, че не е плаж и снимаха също толкова охотно „Падишаха“ на фона на незаконния строеж.
  9. С парите от синята зона, може би от съботно-неделните такси и зареждането на електрическите автомобили, ще финансираме периодичното удълбочаване на входа на „пристанището“. Ще финансираме и заплатите и осигуровките на 21 човека за обслужване на същото, които, апропо, ще се отблагодарят на благодетелите си на няколко предстоящи избора за управници, ведно със семействата и близките си, разбира се.

 

И т.н, и т.н…

 

Между другото, плажът, който не беше плаж и отново стана плаж, пак не е плаж!…

 

 

инж. Йоан Каратерзиян

Продължи с четенето

Варна

„Градски транспорт“ Варна пуска допълнителни автобуси за Великден

Published

on

By

Общинското дружество „Градски транспорт“ във Варна осигурява допълнителни автобуси за Великден. В нощта на събота срещу неделя, когато в Катедралния храм „Свето Успение Богородично“ ще бъде отслужена тържествена Великденска служба, извънредни курсове ще има по автобусни линии 17, 22, 31/31А, 148 и тролейбусни линии 82 и 83/88. Те ще се движат в следните часове:

·Автобусна линия 17 от сп. „ЖП Гара“ в 22:40 ч., от Боровец в 23:00 ч./Галата 23:10 ч.,  от Катедралата – 00:50 ч., от Галата в  01:30 ч.;

·Автобусна линия 22 от „Владиславово“ в 22:45 ч., от сп. „Централна поща“ в 00:55 ч.;

·Автобусна линия 31/31А без обслужване на к. к. „Св. св. Константин и Елена“ – през сп. „Балкан“, от сп. „ЖП Гара“ в 22:20 и 23:00 ч., от „Виница“ в 23:00 ч., сп. „Козирката“ в 01:00 часа, от „Виница“ до Катедралата в 01:40 ч.;

·Автобусна линия 148 от „Владиславово“ до Катедралата в 23:00 часа, от Катедралата –  в 01:10 часа;

·Тролейбусна линия 82 от Владиславово до сп. „Централна поща“ в 23:00 часа, от сп. „Централна поща“ – в 01:00 часа;

·Тролейбусна линия 83/88 до Владиславово от сп. „Централна поща“ в 00:50 ч.

Продължи с четенето

Варна

ВИДЕО: Огромна дупка се появи на натоварения бул. Цар Освободител във Варна

Published

on

By

Огромна дупка се появи на натоварения бул. Цар Освободител във Варна. Днес в дъжда дупката не се забелязваше и десетки коли не успяха да я заобиколят и се нанизаха в нея. Дупката се е образувала преди няколко седмици и се намира в изключително натоварения участък между бензиностанциите Ромпетрол и Лукойл. В последните дни обаче тя е станала много по-голяма и вече е опасна на преминаващите автомобили. Да се надяваме Община Варна да намери начин да оправи дупката с част от половинмилиардния си годишен бюджет.

AutoZona.bg

Продължи с четенето

Варна

Ще има ли автобусна линия от Варна до селата Приселци и Близнаци?

Published

on

By

Селата Приселци и Близнаци са най-големите от Община Аврен и от години настояват за автобусна линия, която да ги свързва с Варна. Парадоксално е, че досега има автобусна линия от Варна до останалите много по-малки села от Община Аврен, но до тези с най-много жители – не. Аргументите за липсата на такава линия досега бяха, че няма да бъде рентабилна, което е странно след като за автобусната линия обслужваща много по-малките села това не е проблем. С наближаването на местните избори обаче стават чудеса и за жителите на Приселци и Близнаци има нова надежда за пускането на дългоочакваната автобусна линия.

За да се случи тази линия от Община Аврен обещават да поемат 50% от цената на ученическите карти по линията. Ако това стане факт, то абонаментът за децата от Приселци се очаква да бъде 55 лв., а от Близнаци – 60 лв. Останалите пътници ще се возят срещу билет, чиято цена се очаква да е 5 лв., колкото струва превозът от Аврен до Варна. Евентуалното включване и на КК Камчия към линията със сигурност ще доведе до много повече пътници и би трябвало да няма никакъв проблем с рентабилността.

Автобусната линия от Приселци и Близнаци е един от многото проблеми на двете големи села, които от години страдат от проблем с водоподаването, прекъсванията на тока и разбитите селски улици.

Продължи с четенето

ПОПУЛЯРНО

You cannot copy content of this page