Connect with us

Варна

Абсурдите на европейската инвестиция във Варна. – всички български проблеми, събрани в шепа плаж и две шепи море…

Публикувано преди

на

Абсурдите на европейската инвестиция във Варна. – всички български проблеми, събрани в една шепа плаж и две шепи море…

 

  1. В новото пристанище имат достъп по море дори малки деца, ходейки пеша по дъното. Отделно от абсурдната ситуация, това е изключително опасно, поради необезопасения за пешеходци вход за лодки.
  2. От снимките се вижда, че старото рибарско пристанище, все още съществува на същото място, на което си беше и преди започване на строителството. Интересно е, че платихме за ремонт на това пристанище, а беше изградено ново върху Морски плаж.
  3. Европейската комисия не се заинтересува от унищожаването на плажа и прехвърли горещия картоф на българските институции в лицето на министерството на земеделието.
  4. От Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и подопечната му Агенция по геодезия, картография и кадастър (АГКК) потулваха престъплението и манипулираха Кадастрално-информационната система (КАИС), също финансирана с европейски средства.
  5. Прокуратурата също не видя престъплението.
  6. От „Да, България!“ казаха буквално „Няма да сезираме европейските институции! Това е наш проблем, а не европейски.“… Сякаш не сме Европа и може би, инвестирането на европейски средства в нарушение на родното ни законодателство не е нарушение на законодателството на Европейския съюз (ЕС)!
  7. „Дневник“ не пожелаха да публикуват опровержение на манипулативните изявления на институциите.
  8. Кмет, свещеник и журналисти се снимаха с инвалид на плажа, който след това казаха, че не е плаж и снимаха също толкова охотно „Падишаха“ на фона на незаконния строеж.
  9. С парите от синята зона, може би от съботно-неделните такси и зареждането на електрическите автомобили, ще финансираме периодичното удълбочаване на входа на „пристанището“. Ще финансираме и заплатите и осигуровките на 21 човека за обслужване на същото, които, апропо, ще се отблагодарят на благодетелите си на няколко предстоящи избора за управници, ведно със семействата и близките си, разбира се.

 

И т.н, и т.н…

 

Между другото, плажът, който не беше плаж и отново стана плаж, пак не е плаж!…

 

 

инж. Йоан Каратерзиян

Продължи с четенето

Варна

Благомир Коцев е новия кмет на Варна

Published

on

By

След 10 годишно управление на Иван Портних морската столица Варна има нов кмет. Благомир Коцев от коалицията ПП/ДБ успя да спечели доверието на варненци след като на балотажа спечели 52,3% от гласовете, побеждавайки опонента си Иван Портних от ГЕРБ с 41,7%.

Продължи с четенето

Варна

Според букмейкърите най-оспорвана е кметската битка във Варна

Published

on

By

Най-оспорваната кметска битка сред големите градове според коефициентите за залозите на „Уинбет“ е във Варна. Букмейкърската компания оценява на 1.72 (стойностите са с вчерашна дата) възможността Иван Портних (ГЕРБ) да стане кмет отново, а на 2.10  – Благомир Коцев (ПП-ДБ). Цифрите означават изравнени сили. Другата любопитна ситуация е в Пловдив, където Ивайло Старибратов (ПП-ДБ) е извън тройката. Той е с коефициент 5, изпреварен от издигнатия от местна коалиция Славчо Атанасов – 3.75. Кандидатът на ГЕРБ Костадин Димитров е оценен на 1.30.

В София шансовете на Васил Терзиев (ПП-ДБ, „Спаси София“ ) са оценени на 1.25, а на Антон Хекимян (ГЕРБ) на 3.75. Трети е Деян Николов („Възраждане“) с 15. Любопитно е, че лявата кандидатка Ваня Григорова е с коефициент 21, тоест шансовете й да бъде кмет се оценяват като твърде малки. Победа за друго доста обсъждано име – Вили Лилков, е равносилна на фантастика – 151. Доста по-завързани изглеждат нещата относно избирателна активност на първи тур в столичната община – за активност над 42.5% коефициентът е 1.75, под този праг – 2.05%

В Русе коефициентът за сегашния кмет Пенчо Милков (БСП) е 1.44, а на кандидатката на ПП-ДБ Рена Стефанова – 3. В Плевен също е интересно. Настоящият кмет Георг Спартански, издигнат като независим, е оценен на 1.35. Герберът Валентин Христов – с 3.50, а Наталия Цанева (ПП-ДБ) – с 5.50.

За Бургас и Стара Загора се приема, че най-неизненадващото нещо е герберите Димитър Николов и Живко Тодоров да бъдат преизбрани – коефициентите им са 1.05. Интересно е, че в Бургас на второ място с 9 е оценен издигнатият от инициативен комитет Димитър Найденов – една от кандидатурите на ПП-ДБ; за другата – Константин Бачийски, въобще не е предложен коефициент.

Красимир Каменов във Враца и Златко Живков в Монтана (и зад двамата е ГЕРБ) също са отявлени фаворити с 1.02.

segabg.com 

*Колажът е на varnalive.bg

Продължи с четенето

Варна

Днес затварят булеварди във Варна заради автомобилно състезание

Published

on

By

Във връзка с организиране на автомобилно състезание по „Гимкхана“, на 15.10.2023 г. в интервала от 11 ч. до 16 ч. ще бъде преустановено движението на автомобили:

– Бул. „Мария Луиза” – в частта от пл. „Св. Св. Кирил и Методий” до кръстовището с ул. „Шипка”;

– Бул. „Владислав Варненчик” – в отсечката от кръстовището с бул. „Съборни” до пл. „Св. Св. Кирил и Методий”;

– Бул. „Христо Ботев” – от кръстовището с ул. „Кракра” до кръстовището с ул. „Бачо Киро”. (Ограничението не се отнася за ППС, обслужващи линиите на градския транспорт).

Таксиметровата местостоянка пред Катедралния храм „ Успение Богородично“ ще бъде освободена в периода от 08:00 часа до приключване на мероприятието (около 16:00 часа).

 

AutoZona.bg

Продължи с четенето

ПОПУЛЯРНО

You cannot copy content of this page